Jak prawidłowo wyposażyć sklep mięsny? Podpowiadamy
Profesjonalna lada chłodnicza, waga, lodówka gastronomiczna czy solidna krajalnica to urządzenia, bez których nie da się prowadzić sklepu mięsnego. Warto wybierać wyposażenie od renomowanych producentów, gwarantujących najwyższą jakość w rozsądnej cenie. PROBOX, jako dystrybutor urządzeń dla gastronomii i handlu oferuje szeroki wybór markowego sprzętu, który znajdzie zastosowanie w każdej masarni. Podpowiadamy, jak urządzić sklep mięsny i jakich urządzeń nie może w nim zabraknąć.
Szafy, lady i regały chłodnicze
Zapewnienie odpowiednich warunków do przechowywania, ekspozycji oraz promocji sprzedawanych wyrobów to główne zadania mebli chłodniczych. Najpopularniejsze z nich, takie jak lodówki, szafy czy lady, dostępne są w wielu wersjach wyposażenia, różnych wymiarach i o zróżnicowanych parametrach. Wybierając szafę lub witrynę do mięsa, należy zwrócić uwagę na wydajność systemu chłodzenia. Oferowane przez nas lady chłodnicze Cebea wyposażone są w niezawodne agregaty z chłodzeniem grawitacyjnym i izolacją. Wymiary lady można bez większych problemów dostosować do wielkości sklepów czy ich architektury.
Regały i witryny mają na celu ułatwienie dostępu do oferowanych produktów oraz ich atrakcyjną ekspozycję. W przypadku tego rodzaju urządzeń równie istotna co niezawodne chłodzenie, jest wytrzymałość materiałów użytych do produkcji. Należy wziąć pod uwagę fakt, że zarówno szafa, lodówka, jak i witryna chłodnicza zwykle podlegają intensywnej eksploatacji. Częste otwieranie i zamykanie drzwi czy regularna wymiana asortymentu wymagają najlepszych jakościowo komponentów. Najlepiej sprawdzą się tu produkty z obudową z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, np. regały chłodnicze Juka Praga, które oprócz niezawodności, cechuje również nowoczesny, stylowy design.
Wilki i maszynki do mielenia mięsa
Świeżo mielone mięso stanowi jeden z podstawowych asortymentów większości masarni i wędliniarni. Przemysłowe wilki umożliwiają szybkie i wygodne mielenie dużych ilości, dzięki czemu znacznie usprawnią proces obsługi klienta. Wybierając tego rodzaju sprzęt gastronomiczny, warto zwrócić uwagę na parametry oraz zastosowanie urządzenia. Niektóre z nich przystosowane są do pracy ciągłej, co zwiększa wydajność pracy. W ofercie producentów dostępne są również dodatkowe akcesoria, np. do nadziewania kiełbas czy mielenia mięsa na farsz lub kotlety.
Wagi gastronomiczne i sklepowe
Precyzyjny i niezawodny system ważenia różnego rodzaju przedmiotów stanowi podstawę sprawnej sprzedaży. W ofercie wielu producentów, np. Hendi, Ohaus czy Red Fox dostępne są specjalistyczne wagi sklepowe, umożliwiające wiele lat bezproblemowego użytkowania w sklepie mięsnym. Z dostępnych opcji z pewnością przyda się funkcja etykietowania, czyli drukowania nalepek pozwalających zidentyfikować produkt przy kasie. W naszej ofercie znajdą Państwo m.in. wagi kalkulacyjne, magazynowe, wolnostojące i do zabudowy.
Krajalnice gastronomiczne
Do porcjowania wędlin, serów, mięs, chleba oraz wielu innych produktów stosuje się krajalnice przemysłowe. Umożliwiają one precyzyjne krojenie w plastry o różnych grubościach. Na rynku znajdziemy zarówno krajalnice ręczne, półautomatyczne, jak i w pełni zautomatyzowane. W zależności od potrzeb warto zwrócić uwagę również na wydajność i budowę. Urządzenie do krojenia w plastry powinno posiadać solidny korpus ze stali nierdzewnej oraz ostry nóż – najlepiej z wbudowaną ostrzałką jak w przypadku modelu Ma-Ga 612p.
W ofercie marki PROBOX znajdą Państwo szeroki wybór urządzeń dla gastronomii. Zróżnicowany asortyment od najlepszych producentów pozwoli kompleksowo wyposażyć sklep mięsny, masarnię lub dział wędliniarski w supermarkecie. Oferujemy także markowe lodówki, zmywarki, noże i wiele innych akcesoriów. Zapewniamy szeroki wybór niezawodnego wyposażenia sklepów w przystępnych cenach z możliwością negocjacji. Służymy jednocześnie fachowym doradztwem w wyborze osprzętu w pełni dostosowanego do Państwa indywidualnych potrzeb.