Blog

Wilki gastronomiczne – dowiedz się, jak wybrać maszynkę do mielenia mięsa

Wilki gastronomiczne – dowiedz się, jak wybrać maszynkę do mielenia mięsa

Choć nazwa tego urządzenia wielu niezorientowanym może kojarzyć się co najmniej nietypowo, a nawet groźnie, wilk gastronomiczny to po prostu rodzaj maszynki do mielenia mięsa. Znacznie większy i bardziej wydajny od tych, których używamy w naszych domach. Wilki dedykowane są profesjonalnym zastosowaniom i stanowią nieodłączne wyposażenie sklepów i lokali gastronomicznych....
Jaką pakowarkę próżniową kupić do restauracji?

Jaką pakowarkę próżniową kupić do restauracji?

Pakowarki próżniowe stanowią coraz częściej spotykane wyposażenie kuchni restauracji lub innego lokalu gastronomicznego. Mięso, sery, nabiał i inne produkty spożywcze pakowane próżniowo, mogą być przechowywane znacznie dłużej niż w tradycyjnych woreczkach czy pojemnikach. W dodatku zapakowane w ten sposób artykuły nie tracą swojego naturalnego aromatu, smaku i zapachu. W profesjonalnej...
TOP 3 piece konwekcyjno-parowe

TOP 3 piece konwekcyjno-parowe

Piec konwekcyjno-parowy to jeden z tych sprzętów, bez których trudno wyobrazić sobie wyposażenie kuchni w pizzerii, kababie, restauracji czy barze szybkiej obsługi. Wielofunkcyjne, ekonomiczne urządzenie o uniwersalnym zastosowaniu, pozwala na gotowanie, smażenie, pieczenie, blanszowanie, grillowanie czy duszenie. Zaawansowane możliwości w zakresie obróbki termicznej produktów, łatwe sterowanie, możliwość przyrządzania kilku potraw...
Termosy transportowe – poznaj 3 sprawdzone produkty

Termosy transportowe – poznaj 3 sprawdzone produkty

Pojemne termosy transportowe to niezbędny sprzęt gastronomiczny w każdej firmie cateringowej, kawiarni lub restauracji oferującej jedzenie na wynos. Tego rodzaju wyposażenie pozwala zapewnić optymalną temperaturę gorących dań nawet przez kilka godzin od ich przyrządzenia. W branży wykorzystuje się różne rodzaje pojemników transportowych, dedykowanych licznym zastosowaniom. Jako dystrybutor urządzeń dla gastronomii,...
Jak prawidłowo wyposażyć sklep mięsny? Podpowiadamy

Jak prawidłowo wyposażyć sklep mięsny? Podpowiadamy

Profesjonalna lada chłodnicza, waga, lodówka gastronomiczna czy solidna krajalnica to urządzenia, bez których nie da się prowadzić sklepu mięsnego. Warto wybierać wyposażenie od renomowanych producentów, gwarantujących najwyższą jakość w rozsądnej cenie. Probox, jako dystrybutor urządzeń dla gastronomii i handlu oferuje szeroki wybór markowego sprzętu, który znajdzie zastosowanie w każdej masarni....
Ekspres do biura? Postaw na ekspresy do kawy Nivona!

Ekspres do biura? Postaw na ekspresy do kawy Nivona!

Jednym z coraz częściej spotykanych elementów wyposażenia biura jest profesjonalny ekspres do kawy. Przy natłoku obowiązków, przerwa na gorący, pobudzający napój o intensywnym aromacie często bywa zbawienna. Każdy, kto miał w swoim życiu okazję wykonywać pracę biurową, doskonale o tym wie. Jeśli jako pracodawca, zastanawiasz się, jaki model wybrać, polecamy...
Palnikowa, gazowa, indukcyjna? Którą kuchnię gastronomiczną wybrać?

Palnikowa, gazowa, indukcyjna? Którą kuchnię gastronomiczną wybrać?

Profesjonalna kuchnia gastronomiczna stanowi podstawowe wyposażenie każdej knajpy, baru czy bufetu. Powinna być wydajna, energooszczędna oraz łatwa w obsłudze. Na rynku znajdziemy szeroki wybór kuchenek gazowych, palnikowych oraz indukcyjnych dedykowanych restauracjom. Poznaj zalety i wady każdej z nich i zobacz, jak wybrać model, który idealnie pasować będzie do Twojego lokalu...
Najlepsze lady gastronomiczne i witryny chłodnicze

Najlepsze lady gastronomiczne i witryny chłodnicze

Sposobem na urozmaicenie przestrzeni sklepu, restauracji czy hotelu, jednocześnie pozwalającym na efektowną ekspozycję sprzedawanych produktów, są lady i witryny chłodnicze. Ich szeroki wybór pozwala wybrać model idealnie dopasowany do potrzeb lokalu gastronomicznego lub handlowego, a solidne wykonanie i efektowny design podniosą potencjał sprzedażowy. Poznaj wszystkie zalety witryn oraz lad chłodniczych...
Zalety i możliwości pieców konwekcyjnych

Zalety i możliwości pieców konwekcyjnych

W profesjonalnej kuchni gastronomicznej liczy się nie tylko szybki czas przyrządzania potraw, ale również odpowiednia technika obróbki cieplnej, pozwalająca zachować ich naturalne walory smakowe i atrakcyjny wygląd. W przypadku dużych lokali, ale również mniejszych restauracji, barów czy pizzerii, doskonale sprawdzają się piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe. Poznaj ich najważniejsze zalety i...
Jak zwiększyć sprzedaż na stoisku mięsno-wędliniarskim?

Jak zwiększyć sprzedaż na stoisku mięsno-wędliniarskim?

Jak zwiększyć sprzedaż na stoisku mięsno-wędliniarskim ? Efektywna prezentacja wędlin i mięsa w ladzie chłodniczej jest kluczowym zagadnieniem z którym mierzą się właściciele sklepów. Co udowodniły badania, dzięki umiejętnemu ułożeniu produktów, można nawet trzykrotnie zwiększyć sprzedaż danego asortymentu. Celowym działaniem jest wywołanie u klienta wrażenia obfitości towaru, poprzez zadbanie o wizję...
Elektryczna czy gazowa – ułatwiamy wybór odpowiedniej patelni gastronomicznej

Elektryczna czy gazowa – ułatwiamy wybór odpowiedniej patelni gastronomicznej

Jednymi z najpopularniejszych urządzeń do obróbki termicznej mięs, warzyw i wielu innych produktów spożywczych w profesjonalnej kuchni, są patelnie gastronomiczne. Na rynku znajdziemy szeroki wybór tego rodzaju urządzeń, różniących się pomiędzy sobą mocą, budową, funkcjonalnością czy rozmiarem. Sprawdź, jak wybrać odpowiednią patelnię do kuchni gastronomicznej i poznaj zalety najpopularniejszych typów...
Gofrownice i naleśnikarki gastronomiczne – jak wybrać najlepsze?

Gofrownice i naleśnikarki gastronomiczne – jak wybrać najlepsze?

Obowiązkowym elementem wyposażenia kawiarni serwującej ciepłe przekąski, takie jak gofry czy naleśniki, są profesjonalne gofrownice i naleśnikarki gastronomiczne. Na rynku znajdziemy bogatą ofertę czołowych, jak i mniej znanych producentów, obejmującą urządzenia o różnych funkcjach i parametrach. Podpowiadamy jak wybrać dobrej jakości naleśnikarkę i jakimi cechami powinna charakteryzować się wysokiej klasy...
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny do pizzerii

Profesjonalny sprzęt gastronomiczny do pizzerii

Dynamiczny rozwój małej gastronomii jest najlepszym dowodem na to, że własna pizzeria może być świetnym pomysłem na biznes. Aby jednak restauracja przynosiła zakładane zyski i satysfakcję swoim właścicielom, niezbędne są inwestycje. Jedną z najważniejszych jest z pewnością ta w wyposażenie. Sprawdź, jak wybrać piec do pizzy, na co zwrócić uwagę...
Stalgast – oferta dla sklepów spożywczych i marketów

Stalgast – oferta dla sklepów spożywczych i marketów

PROBOX od lat oferuje wyposażenie dla sklepów spożywczych i supermarketów. Oprócz setek produktów na naszej stronie internetowej, zapraszamy również do zapoznania się z aktualną wersją katalogu Stalgast z dedykowanymi urządzeniami dla sklepu.
Jak wybrać sprzęt do wyposażenia sklepu?

Jak wybrać sprzęt do wyposażenia sklepu?

Dobór odpowiedniego wyposażenia jest jednym z podstawowych warunków efektywnego funkcjonowania sklepu spożywczego. Aby zapewnić swoim pracownikom oraz klientom łatwy dostęp do wszystkich produktów, a sobie zagwarantować pewność niezawodnych i wydajnych urządzeń, warto postawić na sprzęt od renomowanych producentów. Podpowiadamy, na co zwracać uwagę, wybierając meble sklepowe, urządzenia chłodnicze oraz pozostałe...
Najlepsze lodówki i szafy chłodnicze

Najlepsze lodówki i szafy chłodnicze

Odpowiednio dobrana lodówka lub szafa chłodnicza nie tylko pozwoli zachować świeżość i pożądane walory smakowe wielu produktów, ale również pomoże efektownie je wyeksponować, co pozytywnie wpłynie na wyniki sprzedaży. Sprawdź, jak wybrać najlepszą dla swoich potrzeb szafę lub lodówkę i poznaj ofertę czołowych producentów urządzeń chłodniczych dla gastronomii. Właściwości i...
Jak wybrać odpowiedni grill kontaktowy?

Jak wybrać odpowiedni grill kontaktowy?

Krótki czas obróbki termicznej mięsa, możliwość przyrządzania wielu różnych potraw, brak tłuszczu oraz jedyny w swoim rodzaju smak – grillowanie ma mnóstwo zalet, nic więc dziwnego, że dania z grilla pojawiają się w ofercie coraz większej liczby restauracji i knajpek. Planujesz zakup takiego sprzętu do swojego lokalu? Sprawdź, jak wybrać...
Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Jednym z najważniejszych elementów wyposażenia każdej kuchni gastronomicznej – obok pieców, zmywarek czy chłodni – są meble kuchenne. Sprawdź, jak wybrać te, które najlepiej sprawdzą się w Twoim lokalu i zobacz, na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni przemysłowej. Określ potrzeby restauracji Planując wyposażenie kuchni w lokalu gastronomicznym,...
Jak wyposażyć kuchnię gastronomiczną?

Jak wyposażyć kuchnię gastronomiczną?

Odpowiednie wyposażenie kuchni to jeden z najważniejszych kroków w procesie tworzenia restauracji, pizzerii, baru szybkiej obsługi lub dowolnego lokalu gastronomicznego. Sprawdź, jak dobrać odpowiednie urządzenia i zobacz, czego nie może zabraknąć w Twojej kuchni, jeśli otwierasz knajpę z jedzeniem. Dopasuj wyposażenie do specyfiki i oferty lokalu Oferta producentów i dystrybutorów...
10 urządzeń niezbędnych w Twojej kuchni gastronomicznej

10 urządzeń niezbędnych w Twojej kuchni gastronomicznej

Sprzęt znajdujący się w profesjonalnych kuchniach gastronomicznych jest niezbędnym, a przy okazji kosztownym elementem udanej restauracji. Każda kuchnia - w zależności od swojego menu - wybierze urządzenia, które ułatwią przygotowanie potraw i posiłków. Wyposażenie używane do gotowania prostego menu z obiadami domowymi będzie wyglądało zupełnie inaczej niż skomplikowane gadżety używane...
Wszystkie promocje w jednym miejscu! Odkryj najlepsze okazje w PROBOX

Wszystkie promocje w jednym miejscu! Odkryj najlepsze okazje w PROBOX

Szukasz najlepszych cen na gastronomiczne zmywarki z funkcją wyparzania? A może interesują Cię urządzenia chłodnicze? U nas znajdziesz promocje obejmujące setki sprzętów z kategorii wyposażenia gastronomii.