Blog

Gofrownice i naleśnikarki gastronomiczne – jak wybrać najlepsze?

Gofrownice i naleśnikarki gastronomiczne – jak wybrać najlepsze?

Obowiązkowym elementem wyposażenia kawiarni serwującej ciepłe przekąski, takie jak gofry czy naleśniki, są profesjonalne gofrownice i naleśnikarki gastronomiczne. Na rynku znajdziemy bogatą ofertę czołowych, jak i mniej znanych producentów, obejmującą urządzenia o różnych funkcjach i parametrach. Podpowiadamy jak wybrać dobrej jakości naleśnikarkę i jakimi cechami powinna charakteryzować się wysokiej klasy...
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny do pizzerii

Profesjonalny sprzęt gastronomiczny do pizzerii

Dynamiczny rozwój małej gastronomii jest najlepszym dowodem na to, że własna pizzeria może być świetnym pomysłem na biznes. Aby jednak restauracja przynosiła zakładane zyski i satysfakcję swoim właścicielom, niezbędne są inwestycje. Jedną z najważniejszych jest z pewnością ta w wyposażenie. Sprawdź, jak wybrać piec do pizzy, na co zwrócić uwagę...
Stalgast – oferta dla sklepów spożywczych i marketów

Stalgast – oferta dla sklepów spożywczych i marketów

PROBOX od lat oferuje wyposażenie dla sklepów spożywczych i supermarketów. Oprócz setek produktów na naszej stronie internetowej, zapraszamy również do zapoznania się z aktualną wersją katalogu Stalgast z dedykowanymi urządzeniami dla sklepu.
Jak wybrać sprzęt do wyposażenia sklepu?

Jak wybrać sprzęt do wyposażenia sklepu?

Dobór odpowiedniego wyposażenia jest jednym z podstawowych warunków efektywnego funkcjonowania sklepu spożywczego. Aby zapewnić swoim pracownikom oraz klientom łatwy dostęp do wszystkich produktów, a sobie zagwarantować pewność niezawodnych i wydajnych urządzeń, warto postawić na sprzęt od renomowanych producentów. Podpowiadamy, na co zwracać uwagę, wybierając meble sklepowe, urządzenia chłodnicze oraz pozostałe...
Najlepsze lodówki i szafy chłodnicze

Najlepsze lodówki i szafy chłodnicze

Odpowiednio dobrana lodówka lub szafa chłodnicza nie tylko pozwoli zachować świeżość i pożądane walory smakowe wielu produktów, ale również pomoże efektownie je wyeksponować, co pozytywnie wpłynie na wyniki sprzedaży. Sprawdź, jak wybrać najlepszą dla swoich potrzeb szafę lub lodówkę i poznaj ofertę czołowych producentów urządzeń chłodniczych dla gastronomii. Właściwości i...
Jak wybrać odpowiedni grill kontaktowy?

Jak wybrać odpowiedni grill kontaktowy?

Krótki czas obróbki termicznej mięsa, możliwość przyrządzania wielu różnych potraw, brak tłuszczu oraz jedyny w swoim rodzaju smak – grillowanie ma mnóstwo zalet, nic więc dziwnego, że dania z grilla pojawiają się w ofercie coraz większej liczby restauracji i knajpek. Planujesz zakup takiego sprzętu do swojego lokalu? Sprawdź, jak wybrać...
Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni gastronomicznej?

Jednym z najważniejszych elementów wyposażenia każdej kuchni gastronomicznej – obok pieców, zmywarek czy chłodni – są meble kuchenne. Sprawdź, jak wybrać te, które najlepiej sprawdzą się w Twoim lokalu i zobacz, na co zwrócić uwagę przy wyborze mebli do kuchni przemysłowej. Określ potrzeby restauracji Planując wyposażenie kuchni w lokalu gastronomicznym,...
Jak wyposażyć kuchnię gastronomiczną?

Jak wyposażyć kuchnię gastronomiczną?

Odpowiednie wyposażenie kuchni to jeden z najważniejszych kroków w procesie tworzenia restauracji, pizzerii, baru szybkiej obsługi lub dowolnego lokalu gastronomicznego. Sprawdź, jak dobrać odpowiednie urządzenia i zobacz, czego nie może zabraknąć w Twojej kuchni, jeśli otwierasz knajpę z jedzeniem. Dopasuj wyposażenie do specyfiki i oferty lokalu Oferta producentów i dystrybutorów...
10 urządzeń niezbędnych w Twojej kuchni gastronomicznej

10 urządzeń niezbędnych w Twojej kuchni gastronomicznej

Sprzęt znajdujący się w profesjonalnych kuchniach gastronomicznych jest niezbędnym, a przy okazji kosztownym elementem udanej restauracji. Każda kuchnia - w zależności od swojego menu - wybierze urządzenia, które ułatwią przygotowanie potraw i posiłków. Wyposażenie używane do gotowania prostego menu z obiadami domowymi będzie wyglądało zupełnie inaczej niż skomplikowane gadżety używane...
Wszystkie promocje w jednym miejscu! Odkryj najlepsze okazje w PROBOX

Wszystkie promocje w jednym miejscu! Odkryj najlepsze okazje w PROBOX

Szukasz najlepszych cen na gastronomiczne zmywarki z funkcją wyparzania? A może interesują Cię urządzenia chłodnicze? U nas znajdziesz promocje obejmujące setki sprzętów z kategorii wyposażenia gastronomii. 
Nowy katalog Stalgast – październik 2018

Nowy katalog Stalgast – październik 2018

Zapraszamy do zapoznania się z najnowszą ofertą firmy Stalgast, która obowiązuje od 8 października 2018 roku. Katalog firmy gastronomicznej poszerzony został o niemal 200 nowych produktów. Ze względu na oczekiwania oraz potrzeby naszych klientów wśród nowości znajdują się: Doskonałe i cieszące się ogromną popularnością urządzenia firmy Potis: nowe grille pionowe,...
TOP 5 zmywarki GASTRONOMICZNE – listopad 2018

TOP 5 zmywarki GASTRONOMICZNE – listopad 2018

Zmywarki w gastronomii to podstawowy element wyposażenia każdej profesjonalnej kuchni. Ten wyspecjalizowany sprzęt pozwala na skrócenie czasu cyklu nawet do 60 sekund, zapewniając przy tym zwiększoną wydajność mycia. Rynek wyposażenia gastronomii oferuje setki urządzeń — począwszy od zmywarek gastronomicznych uniwersalnych, poprzez urządzenia z przeznaczeniem do mycia szkła czy garnków, a skończywszy...
Świeże warzywa przed 40 dni! Co jeszcze potrafi pakowarka próżniowa?

Świeże warzywa przed 40 dni! Co jeszcze potrafi pakowarka próżniowa?

Świeże produkty to jedna z najważniejszych kwestii w każdej kuchni. Gwarantują nie tylko pyszne, ale również bogate w witaminy i wartości odżywcze potrawy. Z drugiej zaś strony, przechowywanie składników w idealnej kondycji wiąże się z ogromnymi kosztami oraz stratami. Rocznie wyrzucamy 2 miliony ton żywności, głównie z powodu jej zepsucia....
Co to jest prasa do mięsa? Nowość dla dużej gastronomii!

Co to jest prasa do mięsa? Nowość dla dużej gastronomii!

Prasa do mięsa – czyli co to właściwie jest? Konieczność przygotowywania dużej ilości kotletów w bardzo krótkim czasie powoduje, że restauratorzy szukali rozwiązania, które zastąpi tradycyjny tłuczek do mięsa. Jako rozwiązanie pojawiły się nowatorskie prasy do mięsa, które poza dużą wydajnością w automatycznym procesie rozbijania mięsa przynoszą restauratorom szereg innych...
Wybieramy piece do pizzy – wskazówki i porady

Wybieramy piece do pizzy – wskazówki i porady

Pizza to jedna z najbardziej popularnych potraw na całym świecie. Sekret idealnego i chrupiącego placka wymaga nie tylko perfekcyjnie dobranych składników i zachowanych proporcji, ale również odpowiedniego pieczenia. Współczesne pizzerie używają specjalistycznych pieców konwekcyjno-parowych o przeznaczeniu stricte do pizzy, bo to właśnie te urządzenia wpływają na smak i chrupkość ciasta....
Warniki do wody – jaki zaparzacz wybrać?

Warniki do wody – jaki zaparzacz wybrać?

Warnik do wody to profesjonalny sprzęt gastronomiczny przeznaczony do gotowania oraz dystrybucji ciepłej wody. Urządzenie w bardzo krótkim czasie potrafi zagotować lub podgrzać do wybranej temperatury duże ilości wody i napojów, a także utrzymywać temperaturę płynu na określonym poziomie. Zaparzacze do wody to niezbędne wyposażenie każdego bufetu, restauracji czy sali...
Jak wybrać najlepszą szafę chłodniczą dla swojego biznesu?

Jak wybrać najlepszą szafę chłodniczą dla swojego biznesu?

Świeżość przedmiotów i potraw to w gastronomii jedna z ważniejszych zasad obowiązujących w całej branży. By zapewnić klientom świeże dania, potrzebujesz nie tylko najwyższej jakości składników, ale również szaf chłodniczych, które nawet w najtrudniejszych warunkach staną na wysokości zadania. Muszą być solidne, trwałe, ale przede wszystkim – niezawodne. Zakup takiego...
Schładzarka szokowa - jak działa i czemu musisz ją mieć?

Schładzarka szokowa - jak działa i czemu musisz ją mieć?

Wraz z rozwojem gastronomii coraz więcej kuchni zaczyna dostrzegać korzyści płynące z posiadania zamrażarki szokowej. Zamrażarka szokowa, to urządzenie, za pomocą którego można błyskawicznie obniżyć temperaturę ugotowanej żywności. Oprócz oszczędności czasu, sprzęt zapewnia szereg innych argumentów przemawiających za jego posiadaniem. Zaledwie po 90 minutach potrawy z temperatury 70°C zostają schłodzone...
Jaką zmywarkę gastronomiczną kupić?

Jaką zmywarkę gastronomiczną kupić?

Wybór odpowiedniej profesjonalnej zmywarki do naczyń stanowi istotny element w procesie wyposażania zaplecza kuchennego. To urządzenie ma ogromny wpływ na pracę Twojej kuchni – odpowiednio dopasowane sprawi, że kuchnia będzie działać płynnie oraz przyczyni się do zwiększenia zysków. Jednak dokonanie złej decyzji może spowodować niemałe komplikacje oraz dodatkowe koszty. Jak...
Fakty i mity na temat maszynek do mielenia mięsa

Fakty i mity na temat maszynek do mielenia mięsa

Wydajność Profesjonalne maszynki do mielenia tzw. wilki do mięsa w porównaniu do ich domowych odpowiedników charakteryzuje zdecydowanie wyższa wydajność oraz jakość wykonania. W przypadku urządzeń dedykowanych do gastronomi przepustowość maszynek waha się od 120kg/h do nawet 500kg/h w zależności od modelu. Zwracamy jednak uwagę, aby przewidywanej wydajności podawanej przez producentów nie...
4 powody, dla których musisz mieć kotleciarkę!

4 powody, dla których musisz mieć kotleciarkę!

Jak działa kotleciarka? Kotleciarka elektryczna, zwana często potocznie maszynką do rozbijania kotletów jest urządzeniem przeznaczonym do zmiękczania mięsa. Stekownica służy do szybkiego nacinania wcześniej przygotowywania płatów mięsa, zapewniając ich odpowiednią wielkość i grubość.