Blog

Czynnik chłodniczy w lodówce - co musisz wiedzieć

Czynnik chłodniczy w lodówce - co musisz wiedzieć

Planujesz wymianę urządzeń chłodniczych w swoim sklepie? A czy wiesz, że niektóre stosowane w układach chłodniczych substancje (tzw. czynniki chłodnicze) zostaną wycofane z rynku wraz z końcem 2021 roku? Warto...
Mikrofalówki gastronomiczne – na co zwrócić uwagę przy wyborze?

Mikrofalówki gastronomiczne – na co zwrócić uwagę przy wyborze?

Choć kojarzą nam się z przyrządzaniem potraw typu fast food, mikrofale gastronomiczne sprawdzają się w codziennej pracy profesjonalnych kucharzy. Posiadają znacznie więcej funkcji niż znane domowe modele, dzięki czemu usprawniają...
Stoły gastronomiczne – poznaj ich rodzaje!

Stoły gastronomiczne – poznaj ich rodzaje!

Profesjonalna kuchnia bez nich nie istnieje! Nierdzewne stoły gastronomiczne obecne są na wyposażeniu każdego lokalu. Ich funkcjonalność sprawdza się zarówno w niewielkich punktach, jak i w dużych zakładach produkujących żywność....
Rok 2021 – jakie trendy w gastronomii przyniesie?

Rok 2021 – jakie trendy w gastronomii przyniesie?

Rok 2020 nie był łatwy dla gastronomii, ale wszyscy liczymy, że 2021 będzie bardziej pomyślny. Wciąż staramy się dostosować do nowej rzeczywistości, wprowadzając w lokalach wymagane przez rząd standardy. Wraz...
Firma cateringowa – jakiego sprzętu potrzebuje?

Firma cateringowa – jakiego sprzętu potrzebuje?

Ze względu na coraz większe zainteresowanie usługami cateringowymi wielu właścicieli punktów gastronomicznych decyduje się na poszerzenie swojej działalności. Czy Ty również chcesz dobrze wyposażyć swój biznes? Aby zrobić to profesjonalnie...
Utrzymanie czystości w lokalu gastronomicznym

Utrzymanie czystości w lokalu gastronomicznym

Utrzymanie czystości w lokalu gastronomicznymZachowanie należytej higieny jest jednym z najistotniejszych elementów pracy w lokalu gastronomicznym. Utrzymanie w czystości baru, restauracji, czy kawiarni jest podstawą bezpieczeństwa pracowników i gości. Ważne,...
Sprawdź, jak wybrać taboret gazowy

Sprawdź, jak wybrać taboret gazowy

Jednym z podstawowych elementów wyposażenia każdej profesjonalnej kuchni gastronomicznej jest taboret gazowy. Urządzenie to pozwala na szybkie przygotowywanie posiłków w dużych ilościach. Ze względu na relatywnie niskie ceny gazu, paliwo...
Wilki gastronomiczne – dowiedz się, jak wybrać maszynkę do mielenia mięsa

Wilki gastronomiczne – dowiedz się, jak wybrać maszynkę do mielenia mięsa

Choć nazwa tego urządzenia wielu niezorientowanym może kojarzyć się co najmniej nietypowo, a nawet groźnie, wilk gastronomiczny to po prostu rodzaj maszynki do mielenia mięsa. Znacznie większy i bardziej wydajny...
Jaką pakowarkę próżniową kupić do restauracji?

Jaką pakowarkę próżniową kupić do restauracji?

Pakowarki próżniowe stanowią coraz częściej spotykane wyposażenie kuchni restauracji lub innego lokalu gastronomicznego. Mięso, sery, nabiał i inne produkty spożywcze pakowane próżniowo, mogą być przechowywane znacznie dłużej niż w tradycyjnych...
TOP 3 piece konwekcyjno-parowe

TOP 3 piece konwekcyjno-parowe

Piec konwekcyjno-parowy to jeden z tych sprzętów, bez których trudno wyobrazić sobie wyposażenie kuchni w pizzerii, kababie, restauracji czy barze szybkiej obsługi. Wielofunkcyjne, ekonomiczne urządzenie o uniwersalnym zastosowaniu, pozwala na...
Termosy transportowe – poznaj 3 sprawdzone produkty

Termosy transportowe – poznaj 3 sprawdzone produkty

Pojemne termosy transportowe to niezbędny sprzęt gastronomiczny w każdej firmie cateringowej, kawiarni lub restauracji oferującej jedzenie na wynos. Tego rodzaju wyposażenie pozwala zapewnić optymalną temperaturę gorących dań nawet przez kilka...
Jak prawidłowo wyposażyć sklep mięsny? Podpowiadamy

Jak prawidłowo wyposażyć sklep mięsny? Podpowiadamy

Profesjonalna lada chłodnicza, waga, lodówka gastronomiczna czy solidna krajalnica to urządzenia, bez których nie da się prowadzić sklepu mięsnego. Warto wybierać wyposażenie od renomowanych producentów, gwarantujących najwyższą jakość w rozsądnej...
Ekspres do biura? Postaw na ekspresy do kawy Nivona!

Ekspres do biura? Postaw na ekspresy do kawy Nivona!

Jednym z coraz częściej spotykanych elementów wyposażenia biura jest profesjonalny ekspres do kawy. Przy natłoku obowiązków, przerwa na gorący, pobudzający napój o intensywnym aromacie często bywa zbawienna. Każdy, kto miał...
Palnikowa, gazowa, indukcyjna? Którą kuchnię gastronomiczną wybrać?

Palnikowa, gazowa, indukcyjna? Którą kuchnię gastronomiczną wybrać?

Profesjonalna kuchnia gastronomiczna stanowi podstawowe wyposażenie każdej knajpy, baru czy bufetu. Powinna być wydajna, energooszczędna oraz łatwa w obsłudze. Na rynku znajdziemy szeroki wybór kuchenek gazowych, palnikowych oraz indukcyjnych dedykowanych...
Najlepsze lady gastronomiczne i witryny chłodnicze

Najlepsze lady gastronomiczne i witryny chłodnicze

Sposobem na urozmaicenie przestrzeni sklepu, restauracji czy hotelu, jednocześnie pozwalającym na efektowną ekspozycję sprzedawanych produktów, są lady i witryny chłodnicze. Ich szeroki wybór pozwala wybrać model idealnie dopasowany do potrzeb...
Zalety i możliwości pieców konwekcyjnych

Zalety i możliwości pieców konwekcyjnych

W profesjonalnej kuchni gastronomicznej liczy się nie tylko szybki czas przyrządzania potraw, ale również odpowiednia technika obróbki cieplnej, pozwalająca zachować ich naturalne walory smakowe i atrakcyjny wygląd. W przypadku dużych...
Jak zwiększyć sprzedaż na stoisku mięsno-wędliniarskim?

Jak zwiększyć sprzedaż na stoisku mięsno-wędliniarskim?

Jak zwiększyć sprzedaż na stoisku mięsno-wędliniarskim ? Efektywna prezentacja wędlin i mięsa w ladzie chłodniczej jest kluczowym zagadnieniem z którym mierzą się właściciele sklepów. Co udowodniły badania, dzięki umiejętnemu ułożeniu...
Elektryczna czy gazowa – ułatwiamy wybór odpowiedniej patelni gastronomicznej

Elektryczna czy gazowa – ułatwiamy wybór odpowiedniej patelni gastronomicznej

Jednymi z najpopularniejszych urządzeń do obróbki termicznej mięs, warzyw i wielu innych produktów spożywczych w profesjonalnej kuchni, są patelnie gastronomiczne. Na rynku znajdziemy szeroki wybór tego rodzaju urządzeń, różniących się...
Gofrownice i naleśnikarki gastronomiczne – jak wybrać najlepsze?

Gofrownice i naleśnikarki gastronomiczne – jak wybrać najlepsze?

Obowiązkowym elementem wyposażenia kawiarni serwującej ciepłe przekąski, takie jak gofry czy naleśniki, są profesjonalne gofrownice i naleśnikarki gastronomiczne. Na rynku znajdziemy bogatą ofertę czołowych, jak i mniej znanych producentów, obejmującą...
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny do pizzerii

Profesjonalny sprzęt gastronomiczny do pizzerii

Dynamiczny rozwój małej gastronomii jest najlepszym dowodem na to, że własna pizzeria może być świetnym pomysłem na biznes. Aby jednak restauracja przynosiła zakładane zyski i satysfakcję swoim właścicielom, niezbędne są...
Stalgast – oferta dla sklepów spożywczych i marketów

Stalgast – oferta dla sklepów spożywczych i marketów

PROBOX od lat oferuje wyposażenie dla sklepów spożywczych i supermarketów. Oprócz setek produktów na naszej stronie internetowej, zapraszamy również do zapoznania się z aktualną wersją katalogu Stalgast z dedykowanymi urządzeniami...