Zmywarki tunelowe

Zmywarki tunelowe to profesjonalne sprzęty gastronomiczne dedykowane zwykle do dużych obiektów gastronomicznych. Ich działanie opiera się na tzw. „systemie przepływowym” czyli brudne naczynia są wkładane z jednej strony zmywarki natomiast zaraz po umyciu naczyń odbierane są z drugiej. Mycie w zmywarkach tunelowych dzieli się na trzy procesy. Pierwszy proces ma na celu usunięcie resztek pożywienia, następnie naczynia myte są w ciepłej wodzie z dodatkiem specjalnych płynów myjących oraz dokładnie płukane. Ostatnim procesem jest wyparzanie naczyń w temperaturze w około 85-90 stopni, co zapewnia dezynfekcję i higieniczną czystość naczyń gastronomicznych. Zmywarka tunelowa to fantastyczne rozwiązanie w zakładach zbiorowego żywienia, hotelach, restauracjach itp. W ofercie PROBOX posiada również wiele innych urządzeń do do wyposażenia lokalu gastronomicznego np. piece konwecyjno-parowe, krajalnice do wędlin i sera czy ekspresy do kawy. Jeżeli potrzebują Państwo porady w kwestii doboru odpowiedniej zmywarki lub innych urządzeń gastronomicznych, zapraszamy do kontaktu z naszymi handlowcami !

Brak wyników