Deski HACCP polipropylenowe

Deski do krojenia HACCP to kolorowe deski wykorzystywane w branży gastronomicznej. W gastronomii higiena oraz zachowanie czystości ma kluczowe znaczenie ze względu na zdrowie gości i ich bezpieczeństwo. System HACCP ma na celu utrzymać najwyższe standardy higieniczne w lokalach oferujących usługi gastronomiczne. Polipropylenowe deski do krojenia HACCP występują w 6 kolorach.

Każdy kolor ma dedykowaną daną grupę produktów:

  • żółta deska do krojenia HACCP - surowy drób
  • niebieska deska do krojenia HACCP - surowe ryby i owoce morza
  • zielona deska do krojenia HACCP - owoce i warzywa
  • brązowa deska do krojenia HACCP - wędliny i gotowane mięso
  • biała deska do krojenia HACCP - nabiał i pieczywo.

Deska do krojenia gastronomiczna o danym kolorze ma odpowiadać za określenia grupy żywnościowej. Dodatkowo kolor desek ułatwia kucharzom rozróżnienie desek HACCP w pracy codziennej. Zabronione jest krojenie produktów z różnych grup na tej samej desce. Takie zachowanie może wpłynąć na zatrucie bądź wystąpienie reakcji alergicznych u klientów. Rozwiązania te są stosowane w trosce o dobro klientów. Deski do krojenia HACCP to podstawa w wyposażeniu każdego lokalu gastronomicznego, dlatego w swojej ofercie posiadamy szeroką ofertę desek producentów Stalgast, Hendi czy RedFox. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą poniżej.