Piece

Niezależnie od tego, czy posiadamy mały lokal gastronomiczny, czy też restaurację, procesy technologiczne są zawsze takie same: gotujemy, dusimy, smażymy i pieczemy. Zazwyczaj wykorzystujemy obróbkę cieplną w tradycyjny sposób poprzez znane wszystkim urządzenia i sprzęt kuchenny typu patelnie, garnki, rożen, płyty grillowe czy różnorodne kotły. Staramy się korzystać z nich w taki sposób, by potrawy miały swój unikalny zapach, bez obecności zapachu innych dań. Problem zaczyna się wtedy, gdy kuchnia posiada małą przestrzeń, a popyt na urozmaicone i smaczne dania wzrasta. Zastanawiamy się wtedy, jak odpowiednio zorganizować kuchnię i pogodzić jakość serwowanych dań z dodatkowym zatrudnieniem personelu, zakupem sprzętu kuchennego i kosztami z tym związanymi. Najrozsądniejszym rozwiązaniem, które w krótkiej perspektywie czasowej przyniesie nam znaczne korzyści, jest zakup pieca konwekcyjno-parowego. Ten rodzaj urządzenia zmienia praktycznie całą organizację kuchni, pozwalając na przygotowywanie wielu posiłków. Dostępne w naszej ofercie piece konwekcyjno-parowe to urządzenia takich firm jak RATIONAL, LAINOX i STALGAST (UNOX). Dzięki wykorzystaniu ich w kuchni możemy między innymi gotować na parze, piec mięso i ciasta w gorącym powietrzu, smażyć, grillować, gotować i piec w temperaturach pozwalających na przygotowanie delikatnych potraw z zachowaniem np. soczystości mięs. Piece konwekcyjno-parowe za sprawą komputerowego sterowania zapamiętują receptury, co sprawia, że jakość potraw jest powtarzalna, a obsługa ogranicza się do minimum: nie ma wymogu ciągłej kontroli, nie ma potrzeby obracania i polewania np. pieczeni, nie występuje obawa o przypalenie potraw. W porównaniu do tradycyjnego przygotowania potraw piece konwekcyjno-parowe pozwolą na duże oszczędności w zużyciu energii, wody i wykorzystywanych w kuchni tłuszczów oraz ograniczają w znacznym stopniu ubytki masy produktowej. Przy tym musimy dodać, że zyskujemy na czasie, przygotowując wiele potraw bez przenikania zapachów oraz powierzchnię pomieszczenia kuchennego, ponieważ piec zajmuje niewiele miejsca.

Piec konwekcyjny H90 Hendi 227060
Kod: 227060
Dostawa: 1-2 dni
/thumbs/90x40/2016-10::1477476537-2016-081472024493-hendi.png
Cena netto
1 129,00 zł
Cena brutto
1 388,67 zł
-35%
Piec konwekcyjny AT110
Kod: 120789
Dostawa: 5-7 dni
/thumbs/90x40/2016-10::1477646590-bartscher.png
Cena netto
1 453,60 zł
Cena brutto
1 787,93 zł
-20%
Piec konwekcyjny AT90
Kod: A120786
Dostawa: 5-7 dni
/thumbs/90x40/2016-10::1477646590-bartscher.png
Cena netto
1 571,20 zł
Cena brutto
1 932,58 zł
-20%
Piec konwekcyjny AT120
Kod: A120788
Dostawa: 5-7 dni
/thumbs/90x40/2016-10::1477646590-bartscher.png
Cena netto
2 435,20 zł
Cena brutto
2 995,30 zł
-20%
Piec konwekcyjny C4430 grill, Naw.
Kod: 206873
Dostawa: 5-7 dni
/thumbs/90x40/2016-10::1477646590-bartscher.png
Cena netto
3 333,60 zł
Cena brutto
4 100,33 zł
-20%
Piec konwekcyjny AT400, z naw.
Kod: 105780
Dostawa: 5-7 dni
/thumbs/90x40/2016-10::1477646590-bartscher.png
Cena netto
4 106,40 zł
Cena brutto
5 050,87 zł
-20%
Piec konwekcyjny C4431D
Kod: 206790
Dostawa: 5-7 dni
/thumbs/90x40/2016-10::1477646590-bartscher.png
Cena netto
4 552,80 zł
Cena brutto
5 599,94 zł
-20%
Komora wzrostowa do ciasta (pieców z linii TR, TR D) TR 4-4-4/H
Cena netto
4 783,80 zł
Cena brutto
5 884,07 zł
-15%
Piec elektryczny piekarniczy modułowy szamotowy | 2x600x400 | TR 4
Cena netto
4 821,20 zł
Cena brutto
5 930,08 zł
-15%
Piec elektryczny piekarniczy modułowy szamotowy | 2x600x400 | TR D 4
Cena netto
5 279,35 zł
Cena brutto
6 493,60 zł
-15%
Komora wzrostowa do ciasta (pieców z linii TR, TR D) TR 4-44-4H
Cena netto
5 298,05 zł
Cena brutto
6 516,60 zł
-15%
Komora wzrostowa do ciasta (pieców z linii TR, TR D) TR 6-6-6/H
Cena netto
5 345,65 zł
Cena brutto
6 575,15 zł
-15%
Komora wzrostowa do ciasta (pieców z linii TR, TR D) TR 6-66-6H
Cena netto
6 052,00 zł
Cena brutto
7 443,96 zł
-15%
Piec elektryczny piekarniczy modułowy szamotowy z podwyższaną komorą | 2x600x400 | TR 4H
Cena netto
6 077,50 zł
Cena brutto
7 475,33 zł
-15%
Piec elektryczny piekarniczy modułowy szamotowy | 4x600x400 | TR 6
Cena netto
6 165,90 zł
Cena brutto
7 584,06 zł
-15%
Komora wzrostowa do ciasta (pieców z linii TR, TR D) TR 6-6-6 L
Cena netto
6 225,40 zł
Cena brutto
7 657,24 zł
-15%
Piec elektryczny piekarniczy modułowy szamotowy | 4x600x400 | szeroki | TR 6/L
Cena netto
6 436,20 zł
Cena brutto
7 916,53 zł
-15%
Piec elektryczny piekarniczy modułowy szamotowy z podwyższaną komorą | 2x600x400 | TR D 4H
Cena netto
6 536,50 zł
Cena brutto
8 039,90 zł
-15%
Piec elektryczny piekarniczy modułowy szamotowy | 4x600x400 | TR D 6
Cena netto
6 624,90 zł
Cena brutto
8 148,63 zł
-15%
Komora wzrostowa do ciasta (pieców z linii TR, TR D) TR 6L-66L
Cena netto
6 692,05 zł
Cena brutto
8 231,22 zł
-15%
Piec konwekcyjny C5230 z naw.
Kod: 206782
Dostawa: 5-7 dni
/thumbs/90x40/2016-10::1477646590-bartscher.png
Cena netto
6 799,20 zł
Cena brutto
8 363,02 zł
-20%

W tej kategorii znajdą Państwo piece konwekcyjne oraz konwekcyjno – parowe. Oferowane piece przez PROBOX skierowane są do profesjonalnego użytku w restauracjach, hotelach, szkołach czy przedszkolach. Dzięki piecowi konwekcyjno parowemu przygotujemy posiłek w bardzo krótkim czasie. Poza asortymentem pieców PROBOX posiada w swojej ofercie szeroką gamę produktów do wyposażenia hoteli, przedszkoli, szkół oraz hoteli gastronomicznych. PROBOX zaprasza z zapoznaniem się z ofertą sklepu internetowego jak i odwiedzenia salonu !