Piece gastronomiczne – Hendi, Stalgast, Bartscher

Niezależnie od tego, czy posiadamy mały lokal gastronomiczny, czy też restaurację, procesy technologiczne są zawsze takie same: gotujemy, dusimy, smażymy i pieczemy. Zazwyczaj wykorzystujemy obróbkę cieplną w tradycyjny sposób poprzez znane wszystkim urządzenia i sprzęt kuchenny typu patelnie, garnki, rożen, płyty grillowe czy różnorodne kotły. Staramy się korzystać z nich w taki sposób, by potrawy miały swój unikalny zapach, bez obecności zapachu innych dań. Problem zaczyna się wtedy, gdy kuchnia posiada małą przestrzeń, a popyt na urozmaicone i smaczne dania wzrasta. Zastanawiamy się wtedy, jak odpowiednio zorganizować kuchnię i pogodzić jakość serwowanych dań z dodatkowym zatrudnieniem personelu, zakupem sprzętu kuchennego i kosztami z tym związanymi. Najrozsądniejszym rozwiązaniem, które w krótkiej perspektywie czasowej przyniesie nam znaczne korzyści, jest zakup pieca konwekcyjno-parowego. Ten rodzaj urządzenia zmienia praktycznie całą organizację kuchni, pozwalając na przygotowywanie wielu posiłków. Dostępne w naszej ofercie konwekcyjno-parowe piece gastronomiczne to urządzenia takich firm jak Hendi, RATIONAL, LAINOX i STALGAST (UNOX). Dzięki wykorzystaniu ich w kuchni możemy między innymi gotować na parze, piec mięso i ciasta w gorącym powietrzu, smażyć, grillować, gotować i piec w temperaturach pozwalających na przygotowanie delikatnych potraw z zachowaniem np. soczystości mięs. Piece konwekcyjno-parowe za sprawą komputerowego sterowania zapamiętują receptury, co sprawia, że jakość potraw jest powtarzalna, a obsługa ogranicza się do minimum: nie ma wymogu ciągłej kontroli, nie ma potrzeby obracania i polewania np. pieczeni, nie występuje obawa o przypalenie potraw. W porównaniu do tradycyjnego przygotowania potraw, wykorzystując np. konwekcyjno-parowy piec Hendi Nano, możesz oszczędzić zarówno energię jak i wodę, przy czym w znaczny sposób ograniczone zostają ubytki masy produktowej. Przy tym musimy dodać, że zyskujemy na czasie, przygotowując wiele potraw bez przenikania zapachów oraz powierzchnię pomieszczenia kuchennego, ponieważ piec konwekcyjno-parowy Hendi zajmuje niewiele miejsca.

Piec konwekcyjny do cukierni AT90-MDI
Cena netto
1 740,00 zł
Cena brutto
2 140,20 zł
-20%
Piec konwekcyjno-parowy manualny – 6x GN 1/1 oraz do blach piekarniczych, 9,2kW
Cena netto
7 391,04 zł
Cena brutto
9 090,98 zł
-33%
Piec konwekcyjno-parowy manualny z sondą – 4x GN 1/1 lub pojemników piekarniczych
Cena netto
9 343,92 zł
Cena brutto
11 493,02 zł
-20%
Piec konwekcyjno-parowy manualny z sondą – 6x GN 1/1 lub pojemników piekarniczych
Cena netto
10 663,47 zł
Cena brutto
13 116,07 zł
-20%
Piec konwekcyjno-parowy z sondą + 99 programów - 5x GN 1/1
Cena netto
11 063,35 zł
Cena brutto
13 607,92 zł
-20%
Piec konwekcyjno-parowy manualny – 10x GN 1/1 oraz do blach piekarniczych, 13,8kW
Cena netto
11 327,67 zł
Cena brutto
13 933,03 zł
-20%
Piec konwekcyjno-parowy z sondą + 99 programów - 7x GN 1/1
Cena netto
12 263,47 zł
Cena brutto
15 084,07 zł
-20%
Piec konwekcyjno-parowy z sondą + 99 programów + system myjący - 5x GN 1/1
Cena netto
12 400,00 zł
Cena brutto
15 252,00 zł
-20%
Piec konwekcyjno-parowy manualny z sondą – 10x GN 1/1 lub pojemników piekarniczych
Cena netto
10 616,64 zł
Cena brutto
13 058,47 zł
-33%
Piec konwekcyjno-parowy z sondą + 99 programów + system myjący - 7x GN 1/1
Cena netto
11 403,84 zł
Cena brutto
14 026,72 zł
-33%
Piec konwekcyjno-parowy z sondą + 99 programów - 12x GN 1/1
Cena netto
15 327,67 zł
Cena brutto
18 853,03 zł
-20%
Piec konwekcyjno-parowy z sondą + 99 programów + system myjący - 12x GN 1/1
Cena netto
17 327,67 zł
Cena brutto
21 313,03 zł
-20%
Piec konwekcyjno-parowy manualny z sondą – 16x GN 1/1 lub pojemników piekarniczych
Cena netto
33 119,51 zł
Cena brutto
40 737,00 zł
-20%
Piec konwekcyjno-parowy manualny z sondą – 20x GN 1/1 lub pojemników piekarniczych
Cena netto
33 119,51 zł
Cena brutto
40 737,00 zł
-20%
Piec konwekcyjno-parowy manualny – 4x GN 1/1 oraz do blach piekarniczych, 6,3kW
Cena netto
5 259,84 zł
Cena brutto
6 469,60 zł
-33%
Piec konwekcyjno-parowy 7xGN1/1 ChefTop Mind.Maps plus gazowy 19 kW
Cena netto
28 080,00 zł
Cena brutto
34 538,40 zł
-25%
Piec gastronomiczny konwekcyjno-parowy ChefLux 7 GN 1/1
Cena netto
12 015,09 zł
Cena brutto
14 778,56 zł
-21%
Piec GASTRONOMICZNY konwekcyjny H90 Hendi 227060
Cena netto
1 102,48 zł
Cena brutto
1 356,05 zł
-8%
Piec gastronomiczny konwekcyjno-parowy ChefLux 5 GN 1/1
Cena netto
8 531,19 zł
Cena brutto
10 493,36 zł
-21%
Piec gastronomiczna konwekcyjno-parowy 5xGN 2/3, elektryczny, sterowanie elektroniczne
Cena netto
5 598,84 zł
Cena brutto
6 886,57 zł
-30%
Piec konwekcyjno-parowy ChefLux 12 GN 1/1
Cena netto
16 518,09 zł
Cena brutto
20 317,25 zł
-21%

W tej kategorii znajdą Państwo piece konwekcyjne oraz konwekcyjno – parowe. Oferowane piece przez PROBOX skierowane są do profesjonalnego użytku w restauracjach, hotelach, szkołach czy przedszkolach. Dzięki piecowi konwekcyjno parowemu przygotujemy posiłek w bardzo krótkim czasie. Poza asortymentem pieców PROBOX posiada w swojej ofercie szeroką gamę produktów do wyposażenia hoteli, przedszkoli, szkół oraz hoteli gastronomicznych. PROBOX zaprasza z zapoznaniem się z ofertą sklepu internetowego jak i odwiedzenia salonu !