Krajalnice gastronomiczne
W tej kategorii znajdziecie Państwo taki sprzęt jak krajalnice do żywności w tym krajalnice do wędlin, krajalnice sera oraz pieczywa, szatkownice gastronomiczne, wilki do mięsa, kotleciarki oraz piły do kości. Poza tymi produktami PROBOX posiada również części eksploatacyjne do profesjonalnych krajalnic, wilków do mięsa np. kamienie ostrzące, gładzące, koła ślimakowe, noże oraz sitka wilków do mięsa.
Gwarantujemy najkorzystniejszą cenę na rynku. Zadzwoń, przebijemy ofertę konkurencji!
Dzięki oryginalnym częściom wysokiej jakości każda krajalnica gastronomiczna będzie bezawaryjnie służyć przez wiele lat nawet przy intensywnej eksploatacji. PROBOX posiada również szeroką gamę produktów potrzebnych do wyposażenia lokali gastronomicznych, hoteli, sklepów, przedszkoli oraz szkół. Zapraszamy więc Państwa do zapoznania się z naszym asortymentem gastronomicznych krajalnic do żywności oraz do odwiedzenia naszego salonu!
Krajalnice gastronomiczne
W asortymencie PROBOX znajdują się niezawodne elementy wyposażenia dla branży HoReca, a także sklepów spożywczych. Klienci mogą zamówić u nas krajalnice do mięsa i sera, wyróżniające się doskonałą jakością wykonania z użyciem trwałych i łatwych w czyszczeniu materiałów. Urządzenia przeznaczone do porcjowania artykułów mięsnych i nabiału mają szerokie zastosowanie i dobre ceny. Sprzedajemy je online z dostawą pod wskazany adres, w wielu wersjach przemysłowych do wyboru.
Podstawowe cechy krajalnicy do sera i wędlin
Do oferty wybieramy wyłącznie urządzenia przemysłowe przeznaczone do użytku profesjonalnego, wyprodukowane przez markę własną, a także Ma-Ga, Stalgast, Yato Gastro czy Inoxxi. Niezależnie od wybranego modelu wszystkie krajalnice wyróżniają następujące cechy:
- trwała budowana bazująca na stali nierdzewnej,
- prostota czyszczenia i minimalna pielęgnacja,
- niezawodne, solidne ostrza stalowe,
- bezpieczeństwo użytkowania dzięki wbudowanym osłonom,
- szybka i wielostopniowa regulacja grubości krojenia.
W zależności od potrzeb sklepu spożywczego lub lokalu klienci mogą zdecydować się na modele automatyczne lub półautomatyczne. Oba warianty występują w kilku odsłonach, różniących się ceną, rozmiarem czy poszczególnymi funkcjami. Ciekawą propozycją są też maszyny o stylistyce retro, które są nie tylko bardzo trwałe i funkcjonalne, ale też wyróżniają się wysokimi walorami estetycznymi.
Krajalnice do wędlin i sera w sklepie spożywczym
Staramy się zapewnić klientom biznesowym urozmaicony asortyment, w którym znajdą sprzęt niezbędny do funkcjonowania ich przedsiębiorstwa. Krajalnice do sera i mięsa, jakie prezentujemy w tej sekcji, są powszechnie wykorzystywane w sklepach spożywczych, które mają w swojej ofercie porcjowane mięsa oraz nabiał. Do takiego miejsca sprawdzi się zwłaszcza model retro, który podniesie prestiż firmy, ze względu na swój atrakcyjny wygląd.
Na potrzeby sklepu spożywczego idealną propozycją są urządzenia półautomatyczne, umożliwiające szybkie porcjowanie sprzedawanych artykułów na oczach klienta. Stalowe, niezawodne maszyny występują w wersjach o stosunkowo niewielkich rozmiarach, dzięki czemu zajmują niewiele miejsca na sklepowej ladzie. Krajalnice te zapewniają szybkie, bezproblemowe ustawienie grubości krojenia, przez co można dostosować ten parametr do potrzeb kupującego.
Zastosowanie krajalnicy w placówkach zbiorowego żywienia
W katalogu online sklepu PROBOX znajdują się również urządzenia automatyczne, które sprawdzą się w punktach gastronomicznych o szczególnie intensywnym natężeniu ruchu. Krajalnice tego rodzaju umożliwiają ekspresowe porcjowania wędlin i sera przy ograniczeniu pracy człowieka do minimum. Ze względu na to znajdą szerokie zastosowanie w placówkach zbiorowego żywienia, takich jak:
- kantyny przyzakładowe i firmowe,
- jadalnie na koloniach i obozach szkolnych,
- restauracje w hotelach i innych obiektach noclegowych,
- stołówki w placówkach edukacyjnych i szpitalach.
Automatyczne maszyny do krojenia przydają się zwłaszcza w miejscach wydających śniadania kontynentalne, a także inne posiłki uwzględniające wędliny i sery. Maszyny pozwalają bardzo szybko dorobić dodatkowe plastry, uzupełniając wydawkę w razie potrzeby.
Krajalnice do sera i wędlin w lokalu gastronomicznym
Szynka, salami, pepperoni, a także gouda czy ementaler to składniki powszechnie wykorzystywane również w wielu restauracjach, bistrach i kawiarniach. Dodaje się je do smacznej pizzy włoskiej, chrupiących tostów, a także do finezyjnych kanapek serwowanych gościom lokalu na zimno lub na ciepło. W każdym punkcie gastronomicznym oferującym takie specjały przyda się krajalnica półautomatyczna z oferty PROBOX!
W restauracji czy pizzerii z otwartą kuchnią widoczną dla gości warto postawić urządzenie o designie retro, które podkreśli stylowy wystrój wnętrza i sprawi, że lokal nabierze charakteru. Projektanci tych krajalnic inspirowali się maszynami wykorzystywanymi od zawsze we włoskich lokalach typu deli, jednak uzupełnili je o dodatkowe, nowoczesne funkcje, odpowiadające na potrzeby współczesnych użytkowników.