- Strona główna
- Naczynia i przybory kuchenne
- Topory i deski
- Deski HACCP polipropylenowe
Deski HACCP polipropylenowe
Deski do krojenia HACCP to kolorowe deski wykorzystywane w branży gastronomicznej. W gastronomii higiena oraz zachowanie czystości ma kluczowe znaczenie ze względu na zdrowie gości i ich bezpieczeństwo. System HACCP ma na celu utrzymać najwyższe standardy higieniczne w lokalach oferujących usługi gastronomiczne. Polipropylenowe deski do krojenia HACCP występują w 6 kolorach.
Każdy kolor ma dedykowaną daną grupę produktów:
- żółta deska do krojenia HACCP - surowy drób
- niebieska deska do krojenia HACCP - surowe ryby i owoce morza
- zielona deska do krojenia HACCP - owoce i warzywa
- brązowa deska do krojenia HACCP - wędliny i gotowane mięso
- biała deska do krojenia HACCP - nabiał i pieczywo.
Deska do krojenia gastronomiczna o danym kolorze ma odpowiadać za określenia grupy żywnościowej. Dodatkowo kolor desek ułatwia kucharzom rozróżnienie desek HACCP w pracy codziennej. Zabronione jest krojenie produktów z różnych grup na tej samej desce. Takie zachowanie może wpłynąć na zatrucie bądź wystąpienie reakcji alergicznych u klientów. Rozwiązania te są stosowane w trosce o dobro klientów. Deski do krojenia HACCP to podstawa w wyposażeniu każdego lokalu gastronomicznego, dlatego w swojej ofercie posiadamy szeroką ofertę desek producentów Stalgast, Hendi czy RedFox. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą poniżej.