- Strona główna
-
Obróbka termiczna
- Artykuły rzeźnicze
- Bar i bufet
- Catering
- Cukiernia i piekarnia
- Ekspresy do kawy
- Higiena
- Krajalnice do wędlin i sera
- Meble nierdzewne
- Meble sklepowe
- Naczynia i przybory kuchenne
- Obróbka mechaniczna
- Pakowarki próżniowe
- Piece gastronomiczne
- Pizzeria i kebab
- Pojemniki gastronomiczne GN
- Przechowywanie i transport
- Sklepy spożywcze i mięsne
- Szafki BHP
- Towary dostępne od ręki
- Urządzenia chłodnicze
- Wagi
- Wyposażenie sklepów
- Zastawa stołowa
- Zmywarki gastronomiczne
-
Taborety grzewcze
- Bemary
- Frytownice gastronomiczne
- Gofrownice gastronomiczne
- Grille gazowe
- Indukcje gastronomiczne
- Kebab-gyros
- Kontakt grille
- Kotły warzelne
- Kuchnie nastawne
- Kuchnie wolnostojące
- Makaroniarki
- Mikrofale gastronomiczne
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Opiekacze do zapiekanek
- Patelnie uchylne
- Podgrzewacze do frytek
- Płyty grillowe
- Płyty grzewcze
- Rożna do kurczaków
- Salamandry
- Tostery
- Urządzenia do hot-dogów
- Urządzenia do ryżu
- Urządzenia do Sous-Vide
- Witryny grzewcze
- Kuchnie wolnostojące
- Taborety grzewcze
- Patelnie uchylne
- Kontakt grille
- Płyty grillowe
- Frytownice gastronomiczne
- Urządzenia do hot-dogów
- Opiekacze do zapiekanek
- Naleśnikarki gastronomiczne
- Kotły warzelne
- Urządzenia do ryżu
- Gofrownice gastronomiczne
- Rożna do kurczaków
- Bemary
- Kuchnie nastawne
- Witryny grzewcze
- Urządzenia do Sous-Vide
- Podgrzewacze do frytek
- Makaroniarki
- Indukcje gastronomiczne
- Płyty grzewcze
- Mikrofale gastronomiczne
- Salamandry
- Tostery
- Grille gazowe
- Kebab-gyros
Gastronomiczne taborety gazowe, grzewcze
Grzewcze taborety gazowe to urządzenia, które mogą być wyposażone od 1 do 4 palników przez co mamy możliwość dopasowania sprzętu do wielkości naszego lokalu gastronomicznego, jego wystrój oraz ilość wydawanych posiłków w ciągu dnia. Większa część taboretów gazowych wyposażono w dwu i trzy komorowe planiki, które odpowiadają za równomierne ogrzanie dna naczynia, co przyczynia się do zwiększenia efektywności poprzez skrócenie czasu smażenia i gotowania. W ofercie PROBOX znajdują się również elektryczne taborety grzewcze dostępne w wersji jedno lub dwu płytowej. Wszystkie urządzenia do podgrzewania przez nas oferowane wyposażone są w innowacyjne płyty grzewcze posiadające wielostopniową regulację mocy.
Ze względu na ten fakt taborety idealnie sprawdzą się do użytku z mniejszymi czy większymi garnkami (nawet o pojemności 100 litrów). Wysoki poziom higieny połączony z dużą wytrzymałością gwarantuje wykonanie ze stali nierdzewnej – jest to niezwykle ważna cecha podczas codziennej pracy w lokalu gastronomicznym. Pełna oferta PROBOX obejmuje szeroki wybór urządzeń, w tym taboret gazowy marki Hendi, Kromet, Lozamet, Red Fox i Stalgast. W przypadku, gdy preferują Państwo elektryczny taboret grzewczy, również jesteśmy w stanie zaproponować bogaty wybór urządzeń cenionych producentów. Zapraszamy również do zapoznania się z ofertą urządzeń gastronomicznych takich jak: meble nierdzewne, zmywarki gastronomiczne, piece do pizzy i przybory kuchenne.
Co powinien posiadać dobry taboret gastronomiczny?
Sprzęty znajdujące się w kuchni mają istotny wpływ zarówno na jakość, jak i na szybkość przyrządzanych posiłków. Z tego względu istotne znaczenie ma wyposażenie gastronomii w profesjonalne rozwiązania ułatwiające przygotowywanie i serwowanie dań. Do takich produktów należy taboret gastronomiczny Stalgast lub Kromet, który można nabyć w wersji elektrycznej lub gazowej, jedno lub dwupalnikowej. Przy jego pomocy możliwe jest gotowanie, podgrzewanie, a także smażenie potraw.
Wybierając urządzenie do lokalu, należy szczególną uwagę zwrócić na to, czy ma solidną konstrukcję, a także, czy posiada przyjazną dla użytkownika wysokość roboczą. Najlepsze sprzęty dwupalnikowe stanowiące alternatywę dla tradycyjnych kuchni są wykonywane ze stali nierdzewnej, która gwarantuje wieloletnią trwałość na uszkodzenia mechaniczne, estetyczny wygląd i nie sprawia problemów w utrzymaniu czystości. Do najpopularniejszych dostawców tego rodzaju urządzeń gastronomicznych należą m.in. takie marki jak Kromet oraz Stalgast.
Taboret gazowy, czy elektryczny – jaki wybrać?
Wybierając urządzenia umożliwiające gotowanie dużych ilości potraw, trzeba mieć na uwadze wiele kwestii. W każdej profesjonalnej kuchni sprawdzi się gastronomiczny dwupalnikowy taboret elektryczny lub gazowy Stalgast bądź Kromet. Tego rodzaju sprzęty różni od siebie nie tylko cena, ale także jakość wykonania, ilość palników, moc grzewcza. Kluczową kwestią, której nie można pominąć, jest też zasilanie.
Zaawansowane dwupalnikowe modele gazowe sprawdzą się w lokalach wydających dużą ilość posiłków na co dzień. Dzięki zasilaniu gazem koszty eksploatacji nie są wysokie. Jeśli w pomieszczeniu nie ma instalacji gazowej, wówczas istnieje możliwość podłączenia urządzenia na gaz z butli propan butan. W mniejszych gastronomiach można natomiast zastosować taboret elektryczny Kromet lub Stalgast, który także umożliwi gotowanie, podgrzewanie i smażenie potraw w szybki oraz wygodny sposób.