Kotły warzelne
Kotły warzelne to typowe sprzęty stosowane w profesjonalnej gastronomii i służą do przygotowywania dużej ilości różnego typu potraw. Oferujemy Państwu produkty posiadające obudowę ze stali nierdzewnej i mające pojemność od 30 do 300 litrów. Każdy kocioł warzelny posiada solidną i wytrzymałą konstrukcję, dzięki czemu może być przeznaczony do ciągłej eksploatacji. Urządzenia te dedykowane są szczególnie do dużych placówek gastronomicznych tj. szkoły, restauracje, domy weselne itp.
W zależności od potrzeb i preferencji klienta PROBOX posiada warzelne kotły o zasilaniu elektrycznym, gazowym lub parowym. Wszystkie kotły posiadają również funkcję systemu grzania pośredniego, dzięki czemu gotowane potrawy w kotle nie przypalają się. Oprócz kotłów warzelnych posiadamy także: bemary gastronomiczne, profesjonalne salamandry, płyty grillowe przemysłowe, kuchenki nastawne do gastronomii oraz urządzenia do Sous-Vide. Działa to poprzez zastosowanie podwójnego płaszcza wykonanego ze stali nierdzewnej, którego przestrzenie są wypełnione parą wodną.