Patelnie gastronomiczne: gazowe i elektryczne uchylne
Wszystkie patelnie gastronomiczne (gazowe i elektryczne) oferowane przez firmę PROBOX to profesjonalne sprzęty gastronomiczne, które charakteryzują się dużą wydajnością oraz wysoką jakością wykonania. Dzięki wykonaniu ze stali nierdzewnej każda z patelni jest łatwa w czyszczeniu, a co najważniejsze jest trwała i wytrzymała, co przekłada się na bezawaryjne użytkowanie przez lata. Nowoczesne patelnie uchylne elektryczne i gazowe w coraz większym stopniu zastępują tradycyjne przemysłowe urządzenia do smażenia, pozwalając zaoszczędzić cenny czas na przygotowanie posiłków wymagających obróbki termicznej.
W zależności od producenta oraz modelu urządzenia w naszej ofercie znajdą Państwo produkty do gastronomii o pojemności od 8 do 120 litrów, dzięki czemu patelnia gastronomiczna może zostać dopasowana do indywidualnej potrzeby kuchni przemysłowej. Nasz sklep internetowy proponuje jedynie urządzenia znanych i cenionych producentów. Dużym zainteresowaniem w naszym sklepie cieszy się niemal każda patelnia gazowa i elektryczna Stalgast oraz Kromet. Polecamy również modele uchylne Hendi, RM Gastro i Bartscher. Podczas wizyty na naszej stronie internetowej znajdą Państwo również taborety gastronomiczne, przemysłowe kuchnie wolnostojące, frytownice, profesjonalne gofrownice itp. Jeśli potrzebują Państwo fachowej porady jaka patelnia elektryczna uchylna czy gazowa będzie najlepsza dla Państwa gastronomii, PROBOX zaprasza do kontaktu z naszymi fachowcami. Handlowcy na pewno postarają odpowiedzieć na każde Państwa pytanie.
Czym charakteryzuje się dobra patelnia uchylna?
Podstawowe wyposażenie gastronomii to nie tylko lodówki, zmywarki i krajalnice. Do ważnych urządzeń gastronomicznych znajdujących zastosowanie w restauracjach, hotelach, barach i innych punktach zbiorowego żywienia należą sprzęty przemysłowe przeznaczone do obróbki termicznej wszelkiego rodzaju mięs, ryb, warzyw oraz wielu innych produktów żywnościowych. Jednym z nich jest patelnia uchylna, która doskonale nadaje się zarówno do smażenia, jak i do duszenia potraw. Dzięki możliwości wykorzystania w niej oleju jest idealna do przyrządzania kotletów, frytek itp.
Wybierając tego rodzaju urządzenia gastronomiczne, warto wziąć pod uwagę wiele kwestii. Liczy się nie tylko cena, ale także solidność wykonania, wydajność, zastosowane rozwiązania, powłoki. Najlepsze modele uchylne do gastronomii charakteryzują się wysoką mocą, starannie przemyślaną konstrukcją oraz dużą powierzchnią grzewczą, która pozwala na przygotowywanie dużej ilości jednorodnych potraw w krótkim czasie.
Patelnia gastronomiczna elektryczna, czy gazowa – którą wybrać?
Wybór odpowiedniego urządzenia powinien być uzależniony przede wszystkim od wielkości lokalu, liczby obsługiwanych klientów, a także od tego, jak często sprzęt będzie używany w kuchni. Przemysłowa patelnia elektryczna do gastronomii stanowi niewątpliwie niezwykle wydajne rozwiązanie, które umożliwia szybką i wydajną obróbkę termiczną mięs, ryb oraz wielu innych produktów spożywczych. Najlepsze modele pozwalają na przyrządzanie nawet kilkudziesięciu porcji dań w ciągu godziny.
Poza przemysłowymi urządzeniami gastronomicznymi zasilanymi prądem niesłabnącą popularnością cieszą się uchylne modele gazowe, w które coraz częściej wyposaża się restauracje, hotele, bary, jadłodajnie. Są one tańsze w użytkowaniu, jednak trzeba pamiętać, że decydując się na nie, konieczne jest zapewnienie potrzebnego paliwa, jakim jest gaz. Przy użyciu nowoczesnych patelni gazowych także można przyrządzać dania na różne sposoby: gotując, dusząc, smażąc. Jeśli jednak w lokalu nie ma możliwości podłączenia instalacji do gastronomii lub butli z gazem, najrozsądniejszym wyborem będzie model elektryczny.