Pomoc eksperta
zapytaj o produkt
- Strona główna
-
Piece gastronomiczne
- Artykuły rzeźnicze
- Bar i bufet
- Catering
- Cukiernia i piekarnia
- Ekspresy do kawy
- Higiena
- Krajalnice do wędlin i sera
- Meble nierdzewne
- Meble sklepowe
- Naczynia i przybory kuchenne
- Obróbka mechaniczna
- Obróbka termiczna
- Pakowarki próżniowe
- Pizzeria i kebab
- Pojemniki gastronomiczne GN
- Przechowywanie i transport
- Sklepy spożywcze i mięsne
- Szafki BHP
- Towary dostępne od ręki
- Urządzenia chłodnicze
- Wagi
- Wyposażenie sklepów
- Zastawa stołowa
- Zmywarki gastronomiczne
- Konwekcyjno-parowe
- Piece konwekcyjno-parowe UNOX manualne (CHEFLUX - ECO)
- Piece konwekcyjno-parowe UNOX elektroniczne (CHEFTOP MIND.Maps - Zero, One, Plus)
- Piece konwekcyjno-parowe piekarnicze UNOX elektroniczne (BAKERTOP MIND.Maps - Zero, One, Plus)
- Piece konwekcyjno-parowe UNOX elektroniczne (BAKERLUX SHOPP.PRO - Go, Led, Touch, Master, Matic)
- Piece konwekcyjno-parowe Retigo
- Piece konwekcyjno-parowe LAINOX
- Pozostałe piece konwekcyjno-parowe
- Piec konwekcyjno-parowe FM Industrial STALGAST
- Piece konwekcyjne
- Komory wzrostu i garowniki
- Piece do pizzy
- Podstawy pod piece
Piece gastronomiczne – Hendi, Stalgast, Bartscher
Niezależnie od tego, czy posiadamy mały lokal gastronomiczny, czy też restaurację, procesy technologiczne są zawsze takie same: gotujemy, dusimy, smażymy i pieczemy. Zazwyczaj wykorzystujemy obróbkę cieplną w tradycyjny sposób poprzez znane wszystkim urządzenia i sprzęt kuchenny typu kuchnie gazowe, płyty grillowe czy patelnie gastronomiczne. Problem zaczyna się wtedy, gdy kuchnia posiada małą przestrzeń, a popyt na urozmaicone i smaczne dania wzrasta. Najrozsądniejszym rozwiązaniem, które w krótkiej perspektywie czasowej przyniesie nam znaczne korzyści, jest zakup pieca konwekcyjno-parowego. Ten rodzaj urządzenia zmienia praktycznie całą organizację kuchni, pozwalając na przygotowywanie wielu posiłków w znacznie krótszym czasie.

Piece gastronomiczne
sprawdź dostępny asortyment




















Dostępne w naszej ofercie konwekcyjno-parowe piece gastronomiczne to urządzenia takich firm jak UNOX, Rational, Retigo. Dzięki wykorzystaniu profesjonalnych pieców dla gastronomii w kuchni możemy między innymi gotować na parze, piec mięso i ciasta w gorącym powietrzu, smażyć, grillować, gotować i piec w temperaturach pozwalających na przygotowanie delikatnych potraw z zachowaniem np. soczystości mięs.
Piece konwekcyjno-parowe za sprawą komputerowego sterowania zapamiętują receptury, co sprawia, że jakość potraw jest powtarzalna, a obsługa ogranicza się do minimum: nie ma wymogu ciągłej kontroli, nie ma potrzeby obracania i polewania np. pieczeni, nie występuje obawa o przypalenie potraw. W porównaniu do tradycyjnego przygotowania potraw, wykorzystując np. konwekcyjno-parowy piec UNOX, możesz oszczędzić zarówno energię jak i wodę, przy czym w znaczny sposób ograniczone zostają ubytki masy produktowej. Przy tym musimy dodać, że zyskujemy na czasie, przygotowując wiele potraw bez przenikania zapachów oraz powierzchnię pomieszczenia kuchennego, ponieważ piec konwekcyjno-parowy zajmuje niewiele miejsca.