Piece do pizzy
Lokale, w których serwowane są tradycyjne dania kuchni włoskiej, muszą zaopatrzyć się w odpowiedni sprzęt. W takich miejscach ważną rolę odgrywają niezawodne elektryczne piece do pizzy, które pozwalają na uzyskanie perfekcyjnie wypieczonego ciasta z chrupiącymi brzegami. Profesjonalne urządzenia gastronomiczne mogą mieć jedną lub dwie komory, umożliwiając przygotowanie nawet kilkunastu potraw na godzinę.
Nasz sklep internetowy oferuje piece elektryczne i gazowe, które doskonale nadają się nie tylko do wypiekania pizzy, ale także panini, zapiekanek, małych bułeczek. W asortymencie zgromadziliśmy wyłącznie najwyższej jakości modele, których dostawcami są znane i cenione na rynku marki takie jak Hendi, Redfox, Kromet, Stalgast oraz Bartscher. Dostępne piece mogą stanowić idealną propozycję zarówno do mniejszych, jak i większych lokali gastronomicznych.
Jak wybrać odpowiedni piec do pizzy dla gastronomii?
Prężnie działająca pizzeria nie może obejść się bez wysokiej klasy sprzętów umożliwiających szybkie i proste serwowanie wyśmienitych włoskich specjałów. Podstawowe wyposażenie gastronomii specjalizującej się w przygotowywaniu potraw inspirowanych kuchnią słonecznej Italii obejmuje gazowy lub elektryczny piec do pizzy wykonany z wysokogatunkowej stali nierdzewnej. Tego typu urządzenie daje też możliwość skutecznej obróbki termicznej w sytuacji, kiedy mamy do czynienia z ciastem głęboko mrożonym.
Wybierając piec do pizzy, elektryczny lub gazowy, należy zwrócić uwagę przede wszystkim na jego moc oraz wydajność. W dużych lokalach gastronomicznych najlepiej sprawdzą się modele wielokomorowe, które pozwalają na efektywniejszą pracę i przygotowanie w tym samym czasie większej ilości dań. Niezależnie od rodzaju urządzenia warto też sprawdzić najważniejsze elementy budowy, które powinny być trwałe i odporne na działanie różnych czynników codziennego użytkowania. Istotnym elementem piekarnika jest też sterowanie elektroniczne, które pozwala na ustawienie dokładnej temperatury wypieku ciasta.
Piec do pizzy elektryczny, czy gazowy?
Wyposażenie lokalu gastronomicznego we właściwe urządzenia to bardzo ważny aspekt, który przełoży się na serwowanie smacznych i idealnie wypieczonych potraw. W wielu pizzeriach znajduje zastosowanie elektryczny piec do pizzy z komorą wykonaną z płyty szamotowej, która usprawnia proces pieczenia, równomiernie oddaje ciepło i wchłania nadmiar wilgoci z ciasta. W restauracjach, w których została doprowadzona instalacja gazowa, można zamontować sprzęt na gaz, które gwarantuje pieczenie bardzo zbliżone do piekarnika działającego na prąd.
W sklepie internetowym PROBOX oferujemy elektryczne i gazowe piece do pizzy, które odróżnia od siebie nie tylko cena czy konstrukcja obudowy. W asortymencie przygotowaliśmy urządzenia gastronomiczne o zróżnicowanych parametrach, które doskonale spełnią swoją funkcję zarówno w dużych lokalach, jak i w niewielkich, kameralnych miejscach. Wszystkie dostępne sprzęty zapewniają wysoką trwałość, solidność i łatwość czyszczenia.