Kostkarki i łuskarki do lodu
Nieustannie dbamy o to, by w naszym asortymencie znajdowały się sprawdzone sprzęty renomowanych firm. Prezentowane niżej kostkarki do lodu oferowane przez PROBOX to urządzenia, które cechują się przede wszystkim dużą wydajnością i wysoką jakością wykonania. Urządzenia te doskonale sprawdzą się do użytkowania w lokalach gastronomicznych takich jak bary, restauracje, kawiarnie itp. W zależności od preferencji klienta w ofercie posiadamy kostkarki z możliwością zabudowy bądź nie. Warto rozważyć również zakup łuskarki oferującej nieco bardziej suchy typ lodu – idealny do utrzymywania niskiej temperatury gotowych dań, ciast i tym podobnych.
Kostkarki gastronomiczne do lodu
Jesteśmy przekonani, że dzięki szerokiemu asortymentowi firmy PROBOX możemy dostarczyć najbardziej elastycznych rozwiązań do każdego gastronomicznego biznesu. Kostkarka gastronomiczna do lodu pozwala w sposób efektywny utrzymywać niską temperaturę wybranych potraw, napojów i trunków, i to przez cały rok! Wytwarza go odpowiednią ilość – spełniając tym samym zapotrzebowanie każdego baru, restauracji czy hotelu na ten produkt. Stawiając na nasze produkty, można jeszcze skuteczniej wpływać na jakość serwowanych potraw i wydajność pracy zespołu!
Na co zwrócić uwagę, kupując kostkarkę do swojego lokalu?
Zanim dokona się właściwego wyboru konkretnego modelu, warto przeanalizować dostępne opcje, rozmiary oraz wydajność i dokładnie dopasować je do własnych potrzeb. Należy zwrócić również uwagę na fakt, że zabudowany sprzęt musi posiadać system chłodzenia wodą. W przypadku kostkarek niezabudowanych wystarczy system chłodzenia powietrzem. Zapraszamy do zapoznania się z bogatą ofertą urządzeń gastronomicznych. W naszej ofercie znajdą Państwo gastronomiczne krajalnice do wędlin, okapy do gastronomii, czy witryny chłodnicze. Oferta PROBOX obejmuje sprzęty wysokiej klasy firm takich jak np. Hendi, RM Gastro, Simag, Stalgast. Oferujemy pełne wsparcie w wyborze najlepszego produktu do konkretnego rodzaju biznesu. Zapraszamy do kontaktu – odpowiemy na wszelkie pytania!
Kostkarki i łuskarki do lodu
Urządzenia przemysłowe dla gastronomii dostępne są w sklepie PROBOX w wielu praktycznych odsłonach. W asortymencie znajdują się również kostkarki i łuskarki do lodu, stanowiące przydatny element wyposażenia baru, kawiarni lub restauracji. Występujące w różnych rozmiarach maszyny wyróżniają się imponującą wydajnością, prostotą obsługi i trwałą konstrukcją. Za ich produkcję są odpowiedzialne najlepsze marki, takie jak Stalgast, Brema, Simag czy Resto Quality.
Kostkarki i łuskarki do lodu – czym się różnią?
W żadnym lokalu gastronomicznym, który serwuje gościom schłodzone napoje, nie powinno zabraknąć tego funkcjonalnego urządzenia! Za pomocą kostkarki można otrzymać w bardzo krótkim czasie dużą ilość lodu w kształcie charakterystycznych, lekko zaokrąglonych kostek. Chociaż maszyna znajduje zastosowanie przez cały rok, jest szczególnie niezastąpiona w trakcie gorących miesięcy, pozwalając na obniżenie temperatury drinków alkoholowych i bezalkoholowych.
Alternatywnym wyborem jest łuskarka, która także cieszy się popularnością wśród przedstawicieli branży gastronomicznej. Jest to urządzenie produkujące skruszony lód w postaci płatków, który idealnie sprawdza się jako uzupełnienie mrożonych drinków typu mojito i innych. Zaletą tego sprzętu jest imponująca efektywność pracy, spowodowana dużą powierzchnią styku łusek, umożliwiającą ich ekspresowe schładzanie.
Gdzie można wykorzystać kostkarki i łuskarki do lodu?
Gościom każdego lokalu gastronomicznego warto zaproponować odpowiednie opcje do picia, serwując im nie tylko kawę i herbatę, ale też orzeźwiające napoje. Taka pozycja w karcie pozwala zwiększyć dochody, ponieważ realizacja zamówień tego typu wymaga małych nakładów pracy i niewielkiej inwestycji. Aby podawane klientom napitki były jeszcze smaczniejsze, warto dodać do nich lodu, zrobionego z pomocą przemysłowej kostkarki. Urządzenie przyda się przede wszystkim w:
- restauracji o dowolnym profilu gastronomicznym,
- barze z bogatą ofertą drinków,
- kawiarni serwującej mrożone koktajle,
- food trucku i małej gastronomii.
Doskonałym wyborem do lokalu jest łuskarka, której zastosowanie jest bardzo zbliżone. Ze względu na to, że produkuje ona lód w postaci bardzo rozdrobnionej, nadaje się przede wszystkim do miejsc serwujących koktajle i drinki bazujące na takim dodatku. W tego typu barach i kawiarniach sprawdzi się też kostkarka, którą można uzupełnić o rozdrabniarkę, porcjująca kostki do postaci skruszonej.
Nablatowa kostkarka do lodu
Nie trzeba dysponować dużą ilością miejsca, aby zaopatrzyć lokal w niezbędny sprzęt gastronomiczny. W ofercie sklepu PROBOX znajdują się też kompaktowe urządzenia, które zaprojektowano z myślą nie tylko o małej gastronomii, ale też kawiarniach i restauracjach dysponujących małym barem. Nablatowa kostkarka do lodu to idealne rozwiązanie do takich miejsc. Model ten wyróżnia się niezwykłą prostotą obsługi, niewielkimi wymiarami, a dodatkowo też konkurencyjną ceną.
Nablatowe kostkarki polecamy do lokali, w przypadku których zużycie kostek jest niewielkie jednak nadal dostatecznie duże, aby inwestycja w taki sprzęt była opłacalna. Pozwoli ona ograniczyć koszty związane z zamawianiem worków z lodem od zewnętrznych dostawców. Klientom proponujemy kompaktowe maszyny od sprawdzonych producentów np. marki Stalgast.
Zalety stosowania kostkarki/łuskarki do lodu
Rozważając inwestycję w maszyny do produkcji kostek lub łusek warto poznać korzyści, jakie zapewniają. Należy do nich przede wszystkim:
- intuicyjna obsługa wymagająca minimalnego nakładu pracy,
- efektywność działania i energooszczędność,
- trwała konstrukcja ze stali nierdzewnej lub tworzywa sztucznego,
- wszechstronność zastosowań w branży gastronomicznej.
Wybierając łuskarkę lub kostkarkę do lodu z naszej oferty, warto skorzystać z przydatnych filtrów, jakie udostępniliśmy w wyszukiwarce. W sklepie internetowym PROBOX zapewniamy również doradztwo przedzakupowe, doradzając klientom idealne urządzenie zgodne z ich budżetem oraz indywidualnymi potrzebami lokalu gastronomicznego, pod kątem np. efektywności pracy, rozmiaru lub funkcjonalności.