- Strona główna
- Urządzenia chłodnicze
- Skrzyniowe zamrażarki
- Szafy zapleczowe
- Szafy mroźnicze
- Stoły chłodnicze i mroźnicze
- Szafy przeszklone
- Witrynki nablatowe
- Witryny i lady cukiernicze
- Lady chłodnicze
- Regały chłodnicze
- MAWI GRANDIS
- MAWI GRANDIS SGD
- MAWI MODUS REM
- MAWI MODUS REM MAX
- MAWI MODUS SGD
- MAWI MODUS HGD REM
- MAWI MODUS HGD MAX REM
- JUKA Ryga
- JUKA Varna
- JUKA Mini Varna
- JUKA Smart
- JUKA Mini Varna - drzwi przesuwne
- JUKA Mini Varna - drzwi uchylne
- JUKA Dolce
- JUKA Oslo
- JUKA Piccoli
- JUKA York
- IGLOO Vario L
- IGLOO King AT
- IGLOO Timor
- IGLOO Bali
- MAWI RCH 4
- MAWI RCH 5
- MAWI RCH 4D
- MAWI RCH 5D
- MAWI RCH 5M
- MAWI RCH 4 BA
- MAWI RCH 5 REM
- MAWI RCH Dusseldorf 0.9
- MAWI RCH Dusseldorf 0.7
- MAWI RCH Dortmund 0.7
- MAWI RCH Dortmund 0.9
- MAWI RCH 4D/BA
- MAWI RCH 5D/BA
- MAWI RCH M/BA
- CEBEA BOCHNIA Syriusz
- CEBEA BOCHNIA RCh-5 Vermello
- CEBEA BOCHNIA Virtus
- CEBEA BOCHNIA Regulus
- CEBEA BOCHNIA Helion
- CEBEA BOCHNIA RCh-1-2/BD Helion
- CEBEA BOCHNIA RCh-OF/700 Naos
- ES SYSTEM K Scorpion
- ES SYSTEM K Hercules
- ES SYSTEM K Octans
- ES SYSTEM K Scorpion 02
- RAPA Rch-O
- RAPA Rch-O - malowane wnętrze
- Z hakami wędliniarskimi
- Chłodziarki podblatowe
- Kostkarki i łuskarki
- Altany kwiatowe
- Lodówki na napoje
- Szafy cukiernicze
- Witryny do lodów
- Schładzarki szokowe
- Zamrażarki podblatowe
- Przeszklone zamrażarki
- Skrzyniowe zamrażarki
- Lodówki na wina
- Witryny sałatkowe
- Akcesoria chłodnicze
- Szafy do sezonowania
- Maszyny do lodów
- Szafy medyczne / apteczne / szpitalne
- Schładzarki odpadów
- Komory chłodnicze
- Wyspy chłodnicze i mroźnicze
- Wypożyczalnia chłodnictwa
Zamrażarki skrzyniowe gastronomiczne
Do profesjonalnych urządzeń chłodniczych znajdujących zastosowanie w lokalach gastronomicznych oraz w sklepach, marketach i supermarketach należą zamrażarki skrzyniowe Liebherr, Stalgast oraz Hendi. Doskonale sprawdzą się do przechowywania różnorakich produktów spożywczych. Sprzęty oferowane przez nasz sklep internetowy są funkcjonalne, solidne i mogą być zaopatrzone w kółka, jak i również w pokrywę ze stali lakierowanej lub przeszkloną. Owe urządzenia chłodnicze posiadają wnętrze wykonane z blachy aluminiowej oraz grubą i ekologiczną izolację. PROBOX w ofercie posiada szeroką gamę zamrażarek skrzyniowych różnych producentów takich jak Liebherr, Hendi, Resto Quality, Stalgast, Yato Gastro. To, co je odróżnia od siebie, to nie tylko cena, ale także pojemność, klasa energetyczna, poziom mocy akustycznej.
Kup Byfal
polskie zamrażarki skrzyniowe
Zamrażarka skrzyniowa – czym się charakteryzuje?
W biznesie gastronomicznym kluczem do sukcesu jest jakość wydawanych potraw i satysfakcja gości. Z tego względu bardzo ważne jest, aby składniki wykorzystywane do przyrządzania dań były zawsze świeże. Do przechowywania produktów żywnościowych w odpowiedniej temperaturze doskonale sprawdzi się zamrażarka skrzyniowa. Do najbardziej znanych producentów tych urządzeń na rynku należą takie firmy jak Liebherr, Stalgast oraz Hendi.
Dobre zamrażarki skrzyniowe charakteryzują się solidnością, niskim zużyciem energii oraz wyjątkowo cichą pracą. Najlepsze urządzenia gastronomiczne oferują statyczny system chłodzenia, dzięki któremu przechowywane owoce, warzywa, ryby i mięso nie wysuszają się. Nowoczesne modele stworzone przez markę Liebherr czy Hendi mogą też poszczycić się wieloma zaawansowanymi funkcjami takimi jak np. automatyczne odszranianie, sterowanie elektroniczne, oświetlenie LED, analogowy wskaźnik temperatury.
Jak wybrać dobrą zamrażarkę skrzyniową dla gastronomii?
Stworzenie dobrze prosperującej restauracji, baru czy pizzerii nie jest łatwym zadaniem. Aby zaskarbić sobie sympatię klientów, należy szczególną uwagę zwrócić nie tylko na wyposażenie gastronomii w profesjonalne sprzęty, ale także na wysoką jakość serwowanych potraw. Duże ułatwienie w tej kwestii stanowią zamrażarki skrzyniowe Liebherr, Stalgast oraz Hendi, które pozwalają przedłużyć świeżość produktów żywnościowych na dłużej.
Wybierając te niezwykle przydatne urządzenia gastronomiczne, szczególną uwagę należy zwrócić na kluczowe parametry takie jak całkowita pojemność, moc, czynniki chłodniczy, zakres temperatur, poziom hałasu. Ważnym aspektem jest także materiał, z którego została wykonana obudowa oraz wewnętrzna komora. Idealnie gładka powierzchnia gwarantuje wygodne i łatwe czyszczenie sprzętu, co ma istotne znaczenie w lokalach świadczących usługi gastronomiczne.