Jak zwiększyć sprzedaż na stoisku mięsno-wędliniarskim?
Efektywna prezentacja wędlin i mięsa w ladzie chłodniczej jest kluczowym zagadnieniem z którym mierzą się właściciele sklepów. Co udowodniły badania, dzięki umiejętnemu ułożeniu produktów, można nawet trzykrotnie zwiększyć sprzedaż danego asortymentu. Celowym działaniem jest wywołanie u klienta wrażenia obfitości towaru, poprzez zadbanie o wizję dużej ilości wystawionych wędlin i mięsa. Dzięki podanemu zabiegowi powodujemy, że klient uważa, że występuje stała rotacja towaru, a on dokonując zakupu otrzymuje świeży produkt.
Indywidualny projekt i dobór stelaży
Wszystkie stelaże do lad chłodniczych wykonujemy na indywidualne zamówienie klientów, zgodnie z ich preferencjami, sprzedawanym asortymentem i wymiarami wnętrza lady. Prowadzimy doradztwo w zakresie sugerowanych wymiarów i specyfikacji stelaży. Długość stojaków dobieramy biorąc pod uwagę kwestie związane z ergonomią, łatwością czyszczenia, możliwym obciążeniem oraz najlepszym stosunkiem cenowym.
Do płytkich urządzeń polecamy stopnie na nóżkach do lad chłodniczych i podesty pełne do lad chłodniczych. W tym przypadku ekspozycja chłodnicza wynosi od 50 do 65cm. Zastosowanie pojedynczego podwyższenia powoduje, że klient uzyskuje w ladzie dwa poziomy do wyłożenia towaru. W sytuacji posiadania głębszych urządzeń marketowych, o głębokości ekspozycji powyżej 75cm polecamy schodki pełne do lad chłodniczych i schodki perforowane do lad chłodniczych. W przypadku podanych urządzeń możliwe jest uzyskanie trzech i więcej poziomów kaskady do zatowarowania. Stelaże na pojemniki GN do lad chłodniczych dostosowujemy indywidualnie do każdej witryny chłodniczej. W odróżnieniu od standardowych kaskad na GNy, oferowanych przez producentów urządzeń chłodniczych, nasze kaskady posiadają możliwość umieszczenia zdecydowanie głębszych pojemników i w różnych rozmiarach. Ponadto konstrukcja kaskad umożliwia na większy zakres możliwości zmiany pojemników na inne rozmiary w przyszłości.
Klientów zainteresowanych stopniami, schodkami i stelażami prosimy o podanie wymiarów wewnętrznych lady chłodniczej: jej długości, głębokości (do najbardziej wystającego elementu osłony parownika – kratki) oraz jej wysokości .
Optymalne chłodzenie
Wszystkie stelaże i kaskady do lady chłodniczej wykonujemy z dbałością o zachowanie odpowiedniej cyrkulacji zimnego powietrza w urządzeniu i utrzymanie żądanej temperatury przechowywanych mięs i wędlin. Schodki do witryny chłodniczej posiadają zawsze optymalną wysokość i wywietrzniki umożliwiające przekierowanie strumienia powietrza na niższe poziomy zatowarowania. Dodatkowo oferujemy również możliwość zastosowania blachy perforowanej do zwiększenia powierzchni przepływu powietrza przez całą powierzchnię stelaży.
Jakość wykonania i doświadczenie
Schodki do witryn chłodniczych wykonujemy zawsze z najwyższej jakości stali nierdzewnej kwasoodpornej - gatunku AISI 304 (OH18N9). Zastosowane materiały posiadają atest do kontaktu z żywnością. Duże doświadczenie naszego zakładu produkcyjnego, działającego w wyposażeniu branży mięsno-wędliniarskiej od 1977 roku jest gwarancją jakości i spełnienia oczekiwań klientów.