Meble nierdzewne do gastronomii

Meble nierdzewne to podstawowy element wyposażenia każdej profesjonalnej kuchni. Za ich popularność oraz szerokie zastosowanie odpowiada szereg właściwości. Spośród zalet można wyróżnić trwałość, odporność na korozję czy łatwość w utrzymaniu czystości. Popularna nierdzewka zapewnia również najwyższy poziom higieny, która w gastronomii odgrywa kluczową rolę. Niezwykła dbałość o szczegóły i jakość sprawiła, że wyposażenie ze stali nierdzewnej w lokalach gastronomicznych stało się normą, bez której żadne zaplecze nie zostanie dopuszczone do użytku.
ZALETY MEBLI ZE STALI NIERDZEWNEJ
- IDEALNE DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
Wyroby ze stali nierdzewnej są całkowicie neutralne, czyli nie posiadają cech zmieniających skład chemiczny pożywienia. Wartości stężęń pierwiastków chemicznych uwalnianych ze stali przeznaczonej do kontaktu z żywnością są na niskim poziomie, co sprawia, że stale nierdzewne są najlepszym wyborem do magazynowania i obróbki żywności.
- ODPORNE NA WYSOKIE TEMPERATURY
Stoły nierdzewne gastronomiczne są w stanie wytrzymać wysokie temperatury. Stal nierdzewna za sprawą swoich właściwości jest materiałem niepalnym oraz nieodkształcalnym pod wpływem ciepła. Dodatkowo rozkłada równomiernie ciepło, eliminując ryzyko poparzenia się.
- WYTRZYMAŁE I ODPORNE NA KOROZJĘ
Jak sama nazwa wskazuje, stoły nierdzewne do gastronomii są odporne na korozję, nie wchodzą w reakcje ze środkami chemicznymi ani kwasami. Dodatkowo cechują się odpornością na zarysowania czy wgniecenia.
- ŁATWE W UTRZYMANIU CZYSTOŚCI
Do wyczyszczenia większości zabrudzeń wystarczy zwykła woda, mydło i ręczniczki papierowe. Pomimo to, warto stosować detergenty przeznaczone specjalnie do pielęgnacji stali nierdzewnej.
- SĄ ESTETYCZNE
Zarówno polerowane, jak i matowe powierzchnie cechują się wysoką estetyką, która idealnie skomponuje się nawet z nowoczesnymi wnętrzami.
JAKIE WYPOSAŻENIE NIERDZEWNE WYBIERAJĄ KLIENCI?
- Zlewy gastronomiczne i na mopa
Niezbędne meble gastronomiczne o zastosowaniu w każdym hoteli, restauracji, przedszkolu czy stołówce. Najczęstszy wybór:zlew gospodarczo-porządkowy z otworem na baterię
- Stoły nierdzewne ze zlewem
Niezbędne i podstawowe wyposażenie zmywalni w każdego typu obiektach gastronomicznych. Mogą być przystosowane do montażu baterii stojącej. Najczęstszy wybór:Stół nierdzewny ze zlewem 1-komorowym i półką
- Stoły przyścienne ze stali nierdzewnej
Niezwykle wytrzymałe i odporne, nie może ich zabraknąć w lokalu gastronomicznym. Oferujemy modele skręcane oraz spawane. Najczęstszy wybór:Stół przyścienny z półką 800x600x850 Yato Gastro
- Okapy gastronomiczne
Doskonale skonstruowane urządzenia, które błyskawicznie potrafią pozbyć się nadmiaru pary. Najbardziej popularny jest okap przyścienny trapezowy w wymiarach dostosowanych do kuchni Klienta.
- Szafy przelotowe na naczynia
Przeznaczone do zmywalni w stołówkach, restauracjach czy barach. Są podstawowymi i niezbędnymi meblami nierdzewnymi. Oddzielają strefę wydawania naczyń oraz pozwalają na szybsze przekazywanie brudnych naczyń.