- Strona główna
-
Obróbka mechaniczna
- Artykuły rzeźnicze
- Bar i bufet
- Catering
- Cukiernia i piekarnia
- Ekspresy do kawy
- Higiena
- Krajalnice do wędlin i sera
- Meble nierdzewne
- Meble sklepowe
- Naczynia i przybory kuchenne
- Obróbka termiczna
- Pakowarki próżniowe
- Piece gastronomiczne
- Pizzeria i kebab
- Pojemniki gastronomiczne GN
- Przechowywanie i transport
- Sklepy spożywcze i mięsne
- Szafki BHP
- Towary dostępne od ręki
- Urządzenia chłodnicze
- Wagi
- Wyposażenie sklepów
- Zastawa stołowa
- Zmywarki gastronomiczne
- Kotleciarki i prasy do mięsa
Kotleciarki i prasy do mięsa
Kotleciarki do mięsa w ofercie PROBOX to urządzenia, które w profesjonalnej gastronomii zastępują tradycyjne tłuczki do rozbijania mięsa. Oferowane przez nas prasy do mięsa i steakery charakteryzuje wysoka wydajność, ponieważ w krótkim czasie pozwalają na przygotowanie mięsa na kotlety w wygodny sposób. Dzięki zastosowaniu w kotleciarkach MaGa i innych marek specjalnej konstrukcji wałków nacinających ubytek wagowy mięsa jest znacznie mniejszy w porównaniu z tradycyjną metodą przygotowywania kotletów. Dzięki nacinaniu włókien zamiast ich rozbijania, mięso z jest bardziej kruche oraz nadal pozostaje soczyste.
W przygotowane w kotleciarkach mięso łatwiej wnikają przyprawy, szybciej przebiega proces marynowania oraz jego obróbka termiczna. Nacinarki do mięsa i skruszacze dostępne w naszej ofercie to sprawdzone urządzenia uznanych producentów, gwarantujące niezawodność oraz utrzymanie wysokiej jakości mięsa podczas procesu jego zmiękczania. Kotleciarka MaGa to urządzenie, które staje się obecnie nieodzowne do pracy w restauracjach, stołówkach, hotelach i firmach cateringowych. Coraz częściej prasa do mięsa stanowi również obowiązkowe wyposażenie sklepów mięsnych i wędliniarskich oraz supermarketów. W ofercie PROBOX oprócz profesjonalnych kotleciarek do mięsa oraz pras znajdą Państwo również: piły do kości, rożna do kurczaków, wagi gastronomiczne itp.
Kotleciarki i prasy do mięsa
Specjalizujemy się w sprzedaży profesjonalnego wyposażenia dla branży gastronomicznej. W asortymencie znajdują się solidne i niezawodne kotleciarki i prasy do mięsa marki PROBOX oraz innych, wyselekcjonowanych producentów. Wykonane ze stali nierdzewnej i pozostałych, trwałych materiałów sprzęty znajdują szerokie zastosowanie w małej gastronomii, restauracjach czy firmach świadczących usługi cateringowe. Zapewniamy konkurencyjne ceny urządzeń i akcesoriów, których wysoka funkcjonalność pozwoli oszczędzić czas na przygotowywaniu jedzenia.
Kotleciarki do mięsa – trwałe i praktyczne
Przyrządzanie wyśmienitych potraw dla klientów wymaga zaopatrzenia się w niezbędny sprzęt, który ułatwi codzienną pracę w lokalach gastronomicznych. W wielu z nich niezastąpione będą kotleciarki do mięsa, które umożliwiają jego porcjowanie na cienkie, nadające się do dalszej obróbki termicznej kawałki. Za pomocą tych funkcjonalnych maszyn przygotuje się kotlety schabowe z wieprzowiny lub piersi z kurczaka, uzyskując porcje o identycznym kształcie i zbliżonej gramaturze.
Dlaczego warto wybrać właśnie nasze kotleciarki do mięsa? Urządzenia z oferty są przede wszystkim:
- efektywne – zapewniają szybkie i precyzyjne porcjowanie,
- wytrzymałe mechanicznie – dzięki stali nierdzewnej, z której je wykonano,
- praktyczne – pozwalają zaoszczędzić czas pracowników,
- kompaktowe – sprawdzą się nawet w niewielkiej kuchni.
Funkcjonalne prasy do mięsa
Do obróbki wieprzowiny, drobiu czy wołowiny mamy też inne urządzenia, które zasługują na uwagę klientów. Polecamy im funkcjonalne prasy do mięsa, bez których trudno jest sobie wyobrazić funkcjonowanie nowoczesnej burgerowni. Za ich pomocą można ekspresowo i z niezwykłą dokładnością uformować kotlety nie tylko na burgery amerykańskie, ale też klopsiki i inne specjały mięsne charakterystyczne dla polskiej kuchni.
Prezentowane w tej sekcji prasy to niezbędny element wyposażenia każdej firmy świadczącej usługi cateringu dietetycznego. W oferowanej klientom diecie pudełkowej odpowiednia gramatura dań to podstawa, dlatego maszyny do porcjowania kotletów okażą się niezwykle przydatne. Tego rodzaju sprzęt pozwala znacznie ograniczyć pracę manualną kucharzy, którzy przeznaczą zaoszczędzone godziny na przygotowanie innych dań, wymagających ich szczególnej, profesjonalnej uwagi.
Jak wybrać prasę lub kotleciarkę do mięsa?
Poszukiwanie niezawodnego sprzętu do profesjonalnego użytku to zadanie, które należy wykonać z dużą dokładnością. Wybierając kotleciarki lub prasy, warto przede wszystkim postawić na model o wydajności dostosowanej do średniej liczby realizowanych dziennie zamówień. Urządzenia przeznaczone do lokalu gastronomicznego powinny być wykonane ze stali nierdzewnej, która jest nie tylko trwała, ale też łatwa w czyszczeniu.
W naszym sklepie znajdują się maszyny do porcjowania mięsa, które można wykorzystać w branży cateringowej i HoReCa. Wyróżniają je niewielkie wymiary, wysoka funkcjonalność i solidna konstrukcja, gwarantująca trwałość na lata. Zajmujemy się sprzedażą sprzętu gastronomicznego, a także fachowym doradztwem przy jego wyborze – zachęcamy do kontaktu w razie dodatkowych pytań na temat oferty.