- Strona główna
-
Piece gastronomiczne
- Artykuły rzeźnicze
- Bar i bufet
- Catering
- Cukiernia i piekarnia
- Ekspresy do kawy
- Higiena
- Krajalnice do wędlin i sera
- Meble nierdzewne
- Meble sklepowe
- Naczynia i przybory kuchenne
- Obróbka mechaniczna
- Obróbka termiczna
- Pakowarki próżniowe
- Pizzeria i kebab
- Pojemniki gastronomiczne GN
- Przechowywanie i transport
- Sklepy spożywcze i mięsne
- Szafki BHP
- Towary dostępne od ręki
- Urządzenia chłodnicze
- Wagi
- Wyposażenie sklepów
- Zastawa stołowa
- Zmywarki gastronomiczne
- Konwekcyjno-parowe
Piece konwekcyjno-parowe
Profesjonalne piece konwekcyjno-parowe to nowoczesne i ekonomiczne urządzenia, które oferują najwyższą jakość serwowanych potraw, spełniając tym samym oczekiwania najbardziej wymagających restauratorów. Piece wykorzystują system wtłaczający do komory przefiltrowane z tłuszczu gorące powietrze. Dzięki temu konstrukcje konwekcyjno-parowe mogą przygotować kilka potraw jednocześnie bez przenikania zapachów. Tego rodzaju urządzenia wyróżniają się również funkcją naparowania komory do wilgotności 100%, co pozwala przyrządzać potrawy, używając kombinacji suchego powietrza i pary wodnej.
Piece Retigo
najkorzystniejszy wybór na rynku
Piec konwekcyjno-parowy gwarantuje niemal pełen wachlarz możliwości związanych z obróbką termiczną – od gotowania, poprzez pieczenie, smażenie, blanszowanie, regenerowanie gotowych dań, blanszowanie, czy obróbkę z użyciem sondy. Przygotowywanie potraw w piecu konwekcyjno-parowym wiąże się również z większą wydajnością oraz oszczędnością czasu i energii elektrycznej lub gazowej. Jeśli prowadzisz lokal obsługujący większe ilości klientów jak restauracja, dom weselny, catering, w naszej ofercie znajdziesz setki urządzeń dedykowanych do Twojego biznesu, np. piec konwekcyjno-parowy UNOX 7x GN 1/1 czy najwyżej jakości profesjonalny piec Rational CombiMaster 6x GN 1/1.